Het derde gaat niet weer de “mist” in.

Auteur: Johan Bruintjes. Foto's: 6

Donderdag 1 december | U als trouwe fan van DESZ 3 heeft tot heden het verslag van deze week gemist. Na twee verloren wedstrijden, tegen Olympia‘28 3 en Staphorst 5, snakte het derde weer naar een overwinning. Aangevuld met een aantal vedettes van het vierde en een oud gediende kon de wedstrijd beginnen.

De tactiek voor deze wedstrijd was niet te missen. We zouden in tegenstelling tot de vorige wedstrijden minder snel druk zetten en doen waar wij goed in zijn;

Voetballen! Voetballen! Voetballen!

De bal ging makkelijk rond en defensief werd er niks weggeven.

De eerste goal was ook niet te missen. Een snel genomen vrije trap werd breed gelegd op Robin Rook, die sinds dit seizoen zijn gezicht regelmatig laat zien. Dit niet alleen op de trainingen maar ook steeds vaker op zaterdag mag hij graag een potje mee doen met het vlaggenschip.

Hij legt voor en Frank kan deze kans voor open goal niet missen, 1-0.

In de fase hierna misten onder ander Frank, Max en Ted levensgrote kansen waardoor de voorsprong niet verder uitgebouwd kon worden. Het derde miste scorend vermogen en daarom werd Riekelt van de bank geroepen, hij had namelijk in de wedstrijd van DESZ 4 al twee keer het net weten te vinden. Koud in het veld en hij breidt zijn score van de dag al uit. Vlak voor de rust maakt hij ook zijn 4e van de middag en gaan wij rusten met een comfortabele 3-0 voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft mist er nog wat. Doordat de grensrechter in de 2e helft de wei in moest had hij de vlag in de kleedkamer laten liggen. Deze was helaas door de rest niet mee genomen. Joy had de hele eerste helft van het derde gemist doordat hij bij het 2e op de bank plaats mocht nemen. Nu misten wij in de 2e helft een andere speler, Max was namelijk gewisseld met Joy en nam zijn plaats daar in, samen met Kelvin.

Het spelbeeld in de 2e helft was onveranderd het derde ging door met het missen van kansen maar bleef gecontroleerd voetballen. Toen kreeg Joy de bal op een meter of 30 van de goal. Hij gaf deze bal voor maar deze werd door alles en iedereen gemist inclusief de keeper. 4-0

Daarna wisselt het derde door en komen ook de andere spelers van 4 in het veld, Leon, Daan-Anne en Thomas. De spanning is uit de wedstrijd maar Riekelt maakt zijn hattrick compleet en tekent voor zijn 5e van de dag en de 5-0.

Het slotakkoord was voor de gasten uit Meppel, deze hebben wij dit hele verslag gemist. Wederom ging het derde de mist in met hoge voorzet en kon de bal bij de 2e paal vrij ingekopt.

De derde helft kenmerkte zich door een dichte mist in de kleedkamer en kwam er ook nog Rook uit de mist die zich maar ging omkleden in het ballenhok. Dit lijkt een slechte zin maar het klopt toch..

Jongens van 4 en Robin; bedankt voor jullie inzet!

Het Derde mag aanstaande zaterdag uit naar Rouveen. Deze wedstrijd begint om 13:45!