Nieuws

Het blauw witte speldje en de cirkel is rond!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Henk Kuik. Foto's: 2

Vrijdag 8 mei | Voorafgaand aan de wedstrijd die ons eerste elftal speelde in Hoogkerk tegen de plaatselijke CSVH kwam er bij Geertje Hogenkamp een enveloppe met een drietal speldjes tevoorschijn. Eén van de speldjes was blauw wit van kleur terwijl de twee andere speldjes de vertrouwde rood witte kleur hadden. De vraag was dan ook waar die blauw witte kleuren vandaan kwamen. Een tweetal DESZ’ers , Tom Kisjes en Jan Timmerman, reageerde op mijn oproep waar die kleuren vandaan kwamen. Beiden vertelden dat deze kleuren gedragen zijn ná de fusie tussen Heracles en ZSV.

Jan Timmerman overhandigde mij het Jubileum Exemplaar 50 Jaar Sportvereniging DESZ 1946 – 1996. In dit prachtige boekwerk verhaalden een tweetal DESZ 'ers dat na de fusie van de beide verenigingen de blauw witte kleuren een aantal jaren is gedragen. Jaap Estié verteld als volgt: "Geen geruzie meer op de doordeweekse avonden wie bij het voorste of achterste doel op het speelveld aan de Berkenlaan een balletje mocht trappen. Geen "toestanden"meer met politie erbij, als er 's zaterdags weer eens een derby werd gespeeld, die altijd uit de hand liep. Op de groene grasmat en in de bestuurskamer werd in 1946 definitief de vrede getekend tussen Heracles en ZSV en kwam iets moois tot stand. Er ontstond een nieuwe voetbalvereniging: DESZ, Door Eendracht Sterk Zwartsluis.De eerste shirts (met korte mouwen) waren gemaakt van donkerblauw vlaggendoek" Tot zover Jaap Estié.

In hetzelfde jubileumboek heeft Aris Jan Peereboom een interview met ons huidige erelid Wiebe Hoen. Wiebe verteld aan Aris Jan dat hij op zijn 17e jaar (1950) in het eerste elftal speelde en dat zij nog in blauw witte shirts speelden en dat dit drie jaar later rood witte shirts werden.

Dus Geertje Hoogenkamp: "Je hebt een leuk aandenken in handen van 7 blauw witte DESZ – jaren".

En dat de cirkel dit jaar eindelijk rond is bij onze prachtvereniging komt mooi tot uiting in het blauw witte voetbaltenue dat deze week tijdens de "DESZ voetbaldagen" aan 98 pupillen werd uitgereikt.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams