Hard werken wordt helaas niet beloond

Auteur: Marjan Rosloot.

Dinsdag 17 november | Na de overwinning van vorige week op Wolvega reizen we vol goede moed af naar het pittoreske Staphorst. Met de vorige wedstrijd tegen Staphorst nog in gedachten nipt verloren met 2-1, moeten we vandaag toch wel een kans maken.

Staphorst gaat meteen in de aanval en heeft 2 kansen, die handig door Jan het doel worden uitgewerkt. Daarna komt DESZ met een mooie aanval van Desiree, die net niet in het doel terecht komt. Via een snelle uitbraak van Staphorst valt de bal achter Jan. 1-0 Staphorst. Er volgt een goeie fase voor DESZ, maar helaas vallen er geen doelpunten. Staphorst komt nog een paar keer gevaarlijk bij het doel van DESZ, maar daar is Jan is met een paar goede reddingen het doel schoon weet te houden. En dan scoort Luka met een mooi schot de gelijkmaker. Lang kunnen de spellers van DESZ niet genieten van de gelijke stand, want Staphorst scoort net voor rust de 2-1.

Na de rust verschijnt er bij DESZ een nieuwe keeper in de goal SILVAN, hij wil wel eens ervaren hoe het is om keeper te zijn. Helaas komt Staphorst na een paar reddingen van Silvan toch weer met een goal 3-1. Maar de jongens en het meisje van DESZ blijven de aanval opzoeken en wederom scoort Luka 3-2. Daarna is er weer een fase in de wedstrijd waarin DESZ veel bal bezit heeft, maar helaas levert dit geen doelpunten op. Staphorst ontwikkelt zich als een echte counterploeg en het wordt 4-2 en 5-2. Aan het eind van de wedstrijd maakt Luka nog even 5-3, dit is tevens de eindstand.