Nieuws

Grote woorden!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 8

Maandag 14 september | “Ze komen er niet langs” waren de grote woorden van keeper en aanvoerder Sem op de training in aanloop naar de 1e competitiewedstrijd thuis tegen FC Meppel B4. Een positieve instelling met een tikkeltje arrogantie. Dat hoort erbij en straalt hij ook uit! Ook de opmerking van Gerjan “ze scoren altijd” kon daar niets aan af doen. Wie krijgt er gelijk?

Met dit officiële begin waar de punten gaan tellen en er serieus gestreden moet worden, is het mooi om te zien (na een seizoen afwezigheid) dat het "oude" C2 team letterlijk en figuurlijk is gegroeid. Uit de kluiten geschoten voetballers, waarbij met name de gebroeders Meiresonne je qua uiterlijk en schietvermogen doen denken aan de tijd van Ronald Koeman. We hopen dat DESZ een paar extra netten heeft liggen…..want ze gaan ervoor!

Het vorige verslag is verzuimd om de meegereisde supporters te benoemen en ook nu weer van de partij zijn. Laten we er een mooi seizoen van maken en daar zijn het team en trainers jullie bij nodig. TX!

We moeten nog steeds Youri de missen die goed herstellende is van een blindedarm operatie. Beterschap! Mooi dat je al wel weer bij de wedstrijden aanwezig kunt zijn.

Dan nu de wedstrijd onder mooie weersomstandigheden. Thomas moest met B1 mee en Lars Visser (hele wedstrijd) met Sven Vinke (2e helft) kwamen B2 versterken. En dat deden ze! Prima gespeeld.

De wedstrijd was slordig en zwak. Ongeconcentreerd spel waarbij ballen onnauwkeurig waren, niet aankwamen en verkeerde inschattingen werden gemaakt op een nat speelveld. Ook ontbrak er de nodige inzet met name in de eerste helft. Een aantal spelers kwam tekort en miste de aansluiting. Het middenveld moest weer alles geven om het spel te maken. Communicatie was er nauwelijks, laat staan onderling coachen. Toch overheerste de ploeg grotendeels met heel veel balbezit, maar ook heel veel terugspeel ballen op Sem, die weer prima keepte. Een paar keer kwam FC Meppel in de verdrukking en waren we kort bij een doelpunt. De tweede helft werd er wel wat feller gespeeld, vooral Xavier had een opleving op de rechter kant en brak een paar keer gevaarlijk door. Het mocht niet baten. Een wedstrijd om snel te vergeten en vooruit kijken naar de volgende wedstrijd met nieuwe kansen.

Grote woorden van Sem die deze keer overtuigend gelijk had. En Gerjan had ongelijk, FC Meppel heeft niet gescoord. Zijn we ook een keer blij met een coach die ongelijk heeft.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams