Goede oefenpot voor DESZ F3

Auteur: Tjeerd Krol.

Vrijdag 13 maart | Vorig jaar op 6 december, tijdens de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen werd door Desz ook al gespeeld tegen MSC F3. De week ervoor hadden onze mannen het zicht op de koppositie verspeeld en dus deed deze wedstrijd er niet meer toe. Dat bleek ook uit de stand: er werd met 5-1 verloren.

De trainers hadden een midweekse wedstrijd bedacht tegen dus een sterke tegenstander. Natuurlijk de beste training voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag, tegen Rouveen F2. Alle spelers waren mooi op tijd aanwezig op het sportpark en alleen de ster-verdediger Xavier was afwezig.

Het mooie, maar toch nog wel koude, weer had ook weer een groot deel van de vaste supporters groep op de been gebracht, dus onder luide aanmoedigingen werd gestart met de wedstrijd. In de eerste minuten was DESZ direct al gevaarlijk en bleek dat ook niet een eenmalige speldenprik. Door goed over te spelen werd de vrije man een aantal keren goed gevonden en binnen een paar minuten schoot Gijs onberispelijk raak: 1-0

Waarschijnlijk was de start net iets te flitsend, want het spel zakte daarna in. Dit resulteerde in een ander spelbeeld: MSC werd gevaarlijker, Justin D moest een aantal keren reddend optreden, maar toch scoorde MSC uit twee aanvallen: 1-2. Dit was tevens de ruststand. Ook in het begin van de tweede helft was MSC de bovenliggende partij en dat kwam ook tot uitdrukking in de stand 1-4.

Gelukkig kwam toen de ware aard van de mannen boven: dit lieten zij zich niet gebeuren. Met zijn allen werd er voor elke bal gevochten. Justin B met Bas in de verdediging, met goede ondersteuning van Jari. Maar de verdediging begon eigenlijk al bij de aanvallers en middenvelders: Justin S, Gijs, Bart en Thijs deden hun uiterste best om MSC direct vast te zetten. De nieuwe strijdlust had niet direct effect, een paar goede kansen werden helaas gemist. Maar gelukkig wist Jari uit een goede aanval het net te vinden: 2-4

Direct daarna een corner, waar veel op geoefend is, en Justin S gaf het laatste beslissende tikje: 3-4. Het publiek ging er ook weer in geloven en het spel had een hoog tempo. Een prima aanval met Thijs, Jari, Justin S en tot slot weer Jari resulteerde in de verdiende gelijkmaker 4-4.

Hier had de wedstrijd moeten stoppen. De teams waren gelijk aan elkaar en 4-4 was een terechte eindstand. Helaas kwam er vlak voor het eindsignaal nog een tegenaanval die op mooie wijze werd afgerond door MSC.

Echter de mannen kunnen terugzien op een goede wedstrijd, ze zijn zeker sterker geworden in de afgelopen maanden, dus veel vertrouwen in de rest van de competitie en de wedstrijd van aanstaande zaterdag: Succes!