Nieuws

Goed gewerkt, maar helaas gaan de punten mee naar de buren..

Bekijk alle foto's!
Auteur: Bert Scheer. Foto's: 4

Donderdag 17 maart | Het is zaterdag 12 maart, DESZ F2 speelt thuis tegen Rouveen. Om 9.30 uur zoeken we de kleedkamer op. Als de mannen de shirts aan hebben getrokken en de veters gestrikt zijn komt Wilco tevoorschijn met het witte bord om de strategie te bespreken. Bas is helaas ziek, daar is de opstelling op aangepast. Wilco heeft een uitgesproken mening over waar de punten moeten vandaag moeten blijven en dat dat is thuis bij DESZ!

Hoe gaan we dat bereiken?
"Driekhoekjes, steekballen, diep, tikkie terug op de keeper" de vaktermen vliegen door de kleedkamer en de jonge heren lijken het ook nog te begrijpen, want er is serieus op getraind. En wat op de training goed gaat, moeten we natuurlijk in de wedstrijd laten zien!

We beginnen wat ongelukkig…Nog geen minuut na de aftrap moet Justin Dekker de bal al uit het net achter zich vissen. Als we nog niet goed wakker waren dan zijn we dit nu wel!
Het spel gaat redelijk op en neer. Justin Bols heeft goed opgelet op de training en in de kleedkamer en legt een balletje terug naar zijn naamgenoot. "Gebruik de keeper!" aldus Wilco in de kleedkamer. Justin Dekker schiet op zijn beurt de bal ver uit en weet Jari te bereiken. Gelukkig zet DESZ Rouveen meteen onder druk en Luca gaat op zoek naar de gelijkmaker. Helaas naast. Dan doet Jari een poging, maar schiet in de handen van de keeper. We blijven op de helft van Rouveen, de beurt is nu weer aan Luca, maar dit keer gaat de bal erover. Jari schiet nog eens naast. Ik geloof dat we nu wel weten waar het doel niet staat J. DESZ heeft ondanks de achterstand het initiatief genomen en heerst in deze fase van de wedstrijd duidelijk en zet Rouveen onder druk.Wanneer Rouveen wil uitbreken komen ze onze felle Jayden tegen en deze verandert de bal meerdere malen van richting! Dit harde werken wordt beloond met de gelijkmaker en niet veel later weet Jari zelfs de rollen om te draaien en zet DESZ zelfs op voorsprong 2-1! Van grote afstand schiet Rouveen op doel, maar deze gaat naast. Quinten geeft een mooie voorzet aan Luca maar die weet de voorsprong helaas niet groter te maken.

Het is rust.

Na de rust pakt Bram de draad weer op en doet een poging, maar de bal beland helaas niet tussen de palen. Rouveen komt weer gevaarlijk dichtbij, maar Boaz weet ze dit keer te stoppen. Niet veel later zijn ze weer terug en komen vanuit de flank voor het doel. Het lijkt een beetje een flipperkast zo met z'n allen op een kluitje, een speler van Rouveen ontsnapt met de bal en passeert Justin Dekker. 2-2. De kaarten zijn opnieuw geschud…

Het gaat een tijdje heen en weer, Boaz schiet nog een keer vanaf de middellijn, maar de afstand is te groot om echt gevaarlijk te worden.Een poging van Bram heeft meer kans van slagen, maar eindigt helaas in het zijnet.Het volgende schot van Jari levert een corner op. Justin Bols schiet hard op doel, maar de keeper van Rouveen heeft een goede dag en pakt ook deze!

Er volgt een lange bal van Rouveen. Wij vangen hem op, maar leggen terug op Justin. We weten echter de bal niet goed weg te krijgen en dan draait Rouveen de rollen weer om! 2-3. Nu is het Rouveen die het meeste initiatief toont en ze zijn dan ook snel weer gevaarlijk. Een schot van afstand wordt goed door Justin geblokkeerd, maar er volgt een corner uit, met als resultaat een schot tegen de paal. Rouveen blijft aandringen. We staan nu echt met zijn allen bij ons eigen doel. Wanneer we uitverdedigen kaatst Rouveen hard terug, gelukkig naast... Wij nemen een corner en kiezen ervoor deze terug te leggen naar het middenveld. Rouveen weet te onderscheppen en loopt het hele veld over en passeert hierbij ook Justin Dekker. 2-4. Rouveen heeft zelfvertrouwen gekregen en loopt meteen weer langs ons heen. 2-5

Kom op jongens, zet 'm op! Denk aan de punten, volgens Wilco mogen deze zeker niet mee naar Rouveen!
Rouveen houdt het tempo hoog. Jayden heeft nog een leuke actie met een omhaal tijdens het verdedigen. De kopjes van onze DESZ mannen hangen naar beneden in tegenstelling tot die van Rouveen en dan kan de 2-6 natuurlijk ook niet uitblijven. Dit wordt ook de eindstand.

Het was een leuke pot om naar te kijken, van achterstand op voorsprong, helaas toch geëindigd in verlies. Maar ook dat hoort bij het spelletje. We hebben er hard voor gewerkt.Het is duidelijk dat we het kunnen, volgende keer beter, dan nemen wij de punten mee naar huis!

Ondanks het verlies is er in de kleedkamer toch een traktatie want Bram is jarig! Hiep hiep hoera! Zo is het toch nog feest en zijn er gelukkig snel weer vrolijke gezichten J

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams