Nieuws

Geslaagde scheidsrechterscursus

Bekijk alle foto's!
Auteur: Johan Kuperus. Foto's: 3

Dinsdag 26 mei | ​Dinsdag 19 mei was de laatste avond van de BOS cursus (basisopleiding scheidsrechter veldvoetbal). Voor deze cursus zijn de afgelopen maanden 19 deelnemers in de weer geweest om het fel begeerde diploma te behalen. 1 deelnemer was van SVM, de overigen waren allemaal jongens van SV DESZ.

Op deze avond was de heer Spijkerman van de COVS, de scheidsrechtervereniging uit Meppel gastspreker. Hij vertelde onder andere dat het heel belangrijk was dat jonge scheidsrechters het leuk vinden om wedstrijden te fluiten, en het ook leuk blijven vinden. En dat ze wellicht vroeg of laat de beslissing nemen om een stapje hogerop te gaan met het leiden van wedstrijden, hierin kan de COVS deze scheidsrechters dan begeleiden. Ook Martin Pastink, voorzitter van onze vereniging was aanwezig en zei blij te zijn dat zo,n grote groep leden bereidt was om deze cursus te volgen. De docent van de KNVB liet nog wat vragen zien die op het examen gesteld werden en Martin moest bekennen dat deze best lastig waren en dat hij ze niet allemaal goed had.

Nadat Henk Kuik de hele groep nog even op de foto had gezet en de docent van de KNVB Lennart Fledderus bedankt werd voor zijn inzet is de avond afgesloten met een drankje. Van de 19 hebben er 17 deelnemers het diploma daadwerkelijk gehaald. 1 deelnemer was er vroegtijdig mee gestopt en de andere is helaas niet geslaagd. Uiteindelijk dus een hele mooie score, waar de elftallen van DESZ dus de komende jaren veel plezier aan kunnen beleven, want zonder scheids geen wedstrijd!

Namens de scheidsrechtercommissie, iedereen van harte gefeliciteerd!

Johan Kuperus

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams