Nieuws

​Geslaagd trainingsweekend DESZ 1

Bekijk alle foto's!
Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 26

Maandag 14 januari | MIERLO – Het eerste elftal van DESZ is het afgelopen weekend neergestreken in het Brabantse Mierlo voor een trainingsweekend. Dit met als doel om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, welke komende zaterdag aanvangt. Een verslag van het weekend.

Vrijdag
Spelers en staf reisden op eigen gelegenheid af naar de accommodatie; het HUP hotel te Mierlo. Vanaf een uur of 4 kwamen zij druppelsgewijs aan op de plaats van bestemming. De accommodatie voor de komende dagen bleek een uitstekend te zijn. Een snelle ronde door het hotel leerde namelijk dat deze, naast prima kamers, onder meer was voorzien van een fitnessruimte, zwembad, sauna en meerdere bowlingbanen, tennisvelden en zaalvoetbalvelden. Kortom, voldoende faciliteiten!

Na de eerste indrukken te hebben opgedaan, stond om kwart over 7 's avonds een diner in buffetvorm op het programma. Deze was prima verzorgd en stelde spelers en staf in staat eventuele tekorten aan te vullen en, met het oog op het programma van de dag erna, reserves aan te leggen. Om 9 uur stond vervolgens een voetbalquiz op de planning, welke in elkaar was gedraaid door de staf. Het team Kamerling – Geertman – Elfring – Nieborg won de quiz glansrijk. Hierna was het ieder voor zich. De één speelde een potje pool, de ander ging bowlen en een derde koos ervoor te relaxen met een drankje. Een prima einde van een relaxte eerste dag.

Zaterdag
Deze ochtend werden spelers en staf om 8 uur voor het ontbijt verwacht. Toen deze goed en wel was weggewerkt, vertrokken zij naar het terrein van een nabijgelegen club. Hier werd om half 10, met het oog op de wedstrijd van later die dag, een lichte training afgewerkt. Rond 11 uur zat deze erop en keerden spelers en staf terug naar het hotel. Hier stond om iets over 1 's middags de lunch klaar. Andermaal was dit goed voor elkaar.

Toen de lunch achter de rug was, kwam het gezelschap samen voor een bespreking in de bioscoopruimte. Dit met als doel om de onderlinge afspraken en doelstelling(en) voor de tweede seizoenshelft onder de aandacht te brengen. Nadat deze in voldoende mate tussen de oren van de spelers zaten, hadden zij zo'n twee uur vrije tijd.

Rond 4 uur vertrokken spelers en staf naar Geldrop, waar een oefenwedstrijd zou worden afgewerkt tegen zondag tweedeklasser s.v. Braakhuizen. De wedstrijd startte om kwart voor 6.

s.v. Braakhuizen - DESZ
In de beginfase van het duel hadden de rood-witten het even lastig. De thuisploeg drukte hen achteruit, maar wist niet gevaarlijk te worden. Na een kwartier spelen draaiden de bezoekers de veldverhoudingen om. Dit resulteerde al gauw in een kans voor Ronny Bakker, maar hij stuitte op de keeper van de gastheren.

Na zo'n vijfentwintig minuten spelen was het wel raak. De bal belandde binnen het penaltygebied op de arm van een verdediger van s.v. Braakhuizen, wat DESZ een strafschop opleverde. Deze werd zonder twijfel tegen de touwen geschoten door Danny Moorman: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Het spelbeeld wijzigde niet na de theepauze. De Sluzigers controleerden de wedstrijd en gingen geduldig op zoek naar een uitbreiding van de score. Deze kwam er in de 54e minuut. Na een mooie aanval over de linkerzijde van het veld werd Moorman vrijgespeeld door Tom Kisjes. Eerstgenoemde omspeelde de sluitpost van de thuisploeg en schoof beheerst raak: 0-2.

Ook in de fase hierna kregen de rood-witten enkele goede mogelijkheden. Een treffer bleef echter uit. Aangezien de ploeg 's ochtends dus al een training had afgewerkt, besloten trainers Blom en Brandsma vervolgens te wisselen. Jordy Elfring en good old Gilbert Pastink maakten hun opwachting. Al gauw was laatstgenoemde dichtbij zijn eerste treffer voor DESZ 1 sinds 28 maart 2015 (De Heracliden uit, 1-2 red.). De keeper bleek een sta-in-de-weg. Kort hierna was Pastink echter wel trefzeker. Hij veroverde zelf de bal en bracht Kisjes zo in stelling. De spits was niet zelfzuchtig en schonk Pastink zijn treffer, waarmee hij de eindstand bepaalde: 0-3.

Na de wedstrijd genoten spelers en staf van een hapje en een drankje in de gezellige kantine van de plaatselijke s.v., alvorens terug te keren naar het hotel. Daar eenmaal aangekomen stonden de volgende activiteiten alweer gepland. Onder het genot van een drankje werd er namelijk gegrilld en, vervolgens, gebowld. Hierna was een ieder vrij om te gaan en staan waar ie wilde. Menigeen belandde in Eindhoven om daar het uitgaansleven te beproeven.

Zondag
Deze ochtend stond het ontbijt gepland voor 9 uur/half 10. Toen men deze achter de kiezen had, werd de wedstrijd van de avond ervoor nabesproken. Tevens werden de ervaringen van het weekend gedeeld. Spelers en staf waren het er unaniem over eens dat het weekend uiterst geslaagd was en zeker voor herhaling vatbaar is.

Hiermee was het weekend ook officieel tot een eind gekomen. Verscheidene spelers maakten echter nog dankbaar gebruik van de zwem- en saunafaciliteiten. Rond 1 uur 's middags keerde een ieder huiswaarts.

Volgende week zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. VEV'67 komt dan op bezoek. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.

Foto's: Arjan de Graaf

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams