Germanicus v.s Heracles 4-3

Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 12

Maandag 20 februari | ​De Generaal tegen een afstammeling van Zeus, in 2023 wint de Generaal van Heracles met 4-3, waar het in 2022 nog verloor met 2-1.

Heracles en Germanicus zijn beide beroemde figuren uit de geschiedenis, maar uit verschillende tijdperken en culturen. Heracles, ook bekend als Hercules, was een held uit de Griekse mythologie, terwijl Germanicus een Romeinse generaal was uit de tijd van het Romeinse Rijk.

Heracles was de zoon van Zeus en een sterveling, en stond bekend om zijn enorme kracht en moed. Hij voerde twaalf legendarische taken uit, waaronder het doden van de Nemeïsche leeuw en het reinigen van de Augiasstal. Hij werd beschouwd als een van de grootste helden uit de Griekse mythologie en werd vaak afgebeeld met een knots en een leeuwenhuid.

Germanicus was een Romeinse generaal en politicus, geboren in het jaar 15 v.Chr. Hij was een succesvolle militaire leider en vocht in verschillende veldslagen, waaronder de Germaanse Oorlog en de Romeins-Parthische Oorlog. Hij was ook bekend om zijn politieke vaardigheden en werd beschouwd als een mogelijke opvolger van keizer Augustus. Helaas stierf Germanicus op jonge leeftijd onder verdachte omstandigheden.

Dus, hoewel Heracles en Germanicus beide indrukwekkende figuren zijn, zijn ze niet echt te vergelijken omdat ze uit verschillende culturen en tijdperken komen.

Twee ploegen uit verschillende tijden en die vlieger gaat ook hier op. De gemiddelde leeftijd van de thuisploeg lag ook wel een jaar of 6 lager dan van de ploeg uit Zwartsluis.

Toch gaan deze twee het vanmiddag uitvechten op het veld. Nou ja, veld? De omgeving was mooi. Geweldige tribune of een volle Arena en een mooie dugout. Fijne stoeltjes denk ik, ik heb er niet op gezeten. Maar het veld liet te wensen over, hier was al menig oorlog gevoerd zo leek het wel. Zou het geen slagveld worden, dan droeg het de naam alvast.

C.S.V.C Germanicus (Germanicus ) V.S. Desz ( Heracles Z.S.V )

Op deze koude maar vooral winderige (en ik was het niet) dag stond de belangrijke wedstrijd tussen CSVC/Germanicus en DESZ op het programma. De nummer drie tegen de nummer één van de competitie, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Bij aanvang van de wedstrijd was het veld nog redelijk bespeelbaar, maar door de stevige wind werden de spelers flink op de proef gesteld.

CSVC/Germanicus begon fel aan de wedstrijd en wist in de 10e minuut al de score te openen via een ingetikte corner bij de eerste paal. DESZ leek overrompeld te zijn door de snelle start van de tegenstander en had moeite om grip te krijgen op de wedstrijd. In de 13e minuut kreeg CSVC/Germanicus een goede kans op de 2-0, maar Miranda van DESZ wist de counter te blokkeren en Renee kon de bal uiteindelijk wegwerken. Helaas voor DESZ werd het even later alsnog 2-0 via een aanval over links die in de verre hoek werd geschoten, een heel mooi doelpunt.

DESZ probeerde terug te komen in de wedstrijd maar kreeg geen enkele kans. In de 16e minuut kreeg CSVC/Germanicus een vrije trap die hard ingeschoten werd en door Miranda overgetikt kon worden. DESZ moest het inmiddels ook doen zonder Renee, die niet fit was en gewisseld wilde worden voor Annelien. In de 27e minuut wist CSVC/Germanium opnieuw te scoren via een corner die weer binnengeschoten werd: 3-0.

DESZ had het zwaar in de eerste helft en kreeg maar weinig grip op het spel van CSVC/Germanium. In de 30e minuut moest Marith eruit voor Imogen, maar ook dat bracht niet direct het gewenste resultaat. Al zette ze zich 100 procent in, kansen waren er nog niet. Miranda wist nog wel enkele counters van CSVC/Germanium te keren, maar DESZ had het voornamelijk druk met tegenhouden van de Generaal en zijn leger.

Vlak voor rust kreeg DESZ de kans via Anne Mieke, maar zij kon de bal niet langs de keeper krijgen. Na de rust werden er enkele aanpassingen gedaan bij DESZ. Maaike overgekomen vanuit hospik, net buiten het slagveld waarvandaan de patiënten zelfs al het slagveld in willen komen, komt op het middenveld te spelen en Demi werd als de laatste man ingezet. Direct na rust valt echter al de 4-0 en leek het een lastige opgave te worden voor DESZ om nog terug te komen in de wedstrijd.

Toch lieten de spelers van DESZ zich niet zomaar uit het veld slaan. Zoals gezegd Heracles bloedt dus vol kracht en moed begonnen ze met meer overtuiging te spelen. In de 55e minuut kreeg DESZ een mooie kans via een pass van Hannah op Anne Mieke, maar de keeper van CSVC/Germanicus wist de bal te stoppen. Ook in de 60e minuut werd een kans gepakt door de keeper van de tegenstander.

Toch wist DESZ in de 61e minuut eindelijk te scoren via een lange bal van Roselieke op Imogen, die de bal langs de keeper schoof: 4-1.

Een minuut later viel ook de 4-2 voor DESZ na weer een mooie bal van Roselieke op Anne Mieke. De ploeg uit Zwartsluis begon er weer in te geloven en zette de tegenstander flink onder druk. In de 70e minuut viel de 4-3 na een mooie aanval over de rechterflank van Hannah die de bal voorzette op Maaike die de bal erin ramde.

De thuisploeg van CSVC/Germanicus deed vervolgens niets anders dan tegenhouden en ontzettend veel tijdrekken.

De ploeg uit Zwartsluis zette nog eens extra aan en probeerde de gelijkmaker te forceren. Maar ondanks de vele kansen lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. De slag om de vestingstad Coevorden eindigde uiteindelijk in 4-3 in het voordeel van CSVC/Germanicus de Generaal.

Het was een spannende wedstrijd waarin beide ploegen alles gaven. Hoewel DESZ de wedstrijd verloor, toonde de ploeg veerkracht en doorzettingsvermogen in de tweede helft. Het was het eerste verlies van het seizoen voor DESZ tegen de beste tegenstander uit deze competitie. Een frisse jonge ploeg met goed voetbal, in de eerste helft in ieder geval. De ploeg uit Zwartsluis kan met opgeheven hoofd het veld verlaten en zal ongetwijfeld in de komende wedstrijden en trainingen zoals gewoonlijk weer alles geven om te winnen.