Genieten bij DESZ JO13-2!

Auteur: Wilma Stoter.

Woensdag 14 september | ​Het is vroeg, heel erg vroeg dat de wekkers gaan van de spelers van JO13- 2. Om 07:50 uur vertrek voor de wedstrijd van 09:00 uur was misschien lichtelijk iets aan de vroege kant maar zo konden de meegereisde ouders ook eerst even goed wakker worden met een lekker bakje koffie en goede gesprekken op deze vroege zonnige zaterdagochtend.

Na de warming-up en de in het leven geroepen oppep-yell begon DESZ sterk aan de wedstrijd maar echt in hun spel komen ze niet echt. Met Patrick Jansen langs de lijn als grensrechter, oh wat heeft die man het zwaar gehad deze wedstrijd ;) en Pascal en Jarno als goede supporterde leiders is de eerste helft best nog wel zwaar.

Ze vallen wel goed aan en spelen goed over maar zo gemakkelijk als dat we stiekem dachten dat het zou gaan ging het niet en het eerste doelpunt viel pas in de 26ste minuut door Tijmen de Vries. Zo gingen ze dan ook met die stand de rust in. Wel met voorsprong maar het kostte wat moeite.

Na de rust gingen de jongens en meisjes zeer goed van start en binnen een aantal minuten viel de 0-2 weer uit de voeten van Tijmen de Vries. Lucas verveelde zich stierlijk want de bal is bijna niet binnen een straal van de 16 meter bij hem geweest. Het nadeel van keeper zijn in zo'n goed spelend team , al moeten ze zo af en toe wel meer de zijkanten gaan gebruiken , maar ja.... zo'n groot veld is altijd even wennen.

Kans na kans kregen de spelers van JO13-2 en er vielen een aantal schoten op doel die erg goed waren maar de keeper van Giethoorn stond er ook niet voor niks en deed z'n ding. De dames Britt en Demi Vos lieten mooi samenspel zien maar Damian maakt het af en scoort: 0-3. Na een goed overgespeelde bal van Victor op Damian ging de bal via Tijmen wederom het doel in.... 0-4.

Totaal uit het niets komt daarna nog een verrassend doelpunt van Britt, zeer verdiend na al het harde werken, en zo staat de teller op 0-5. Veel kansen van DESZ, zeer aanvallend spelend en een prachtige wedstrijd om te zien. Om de wedstrijd in stijl af te sluiten tikt Britt nog even een mooi balletje richting de keeper, tussen z'n beentjes door en zo werd het 0-6. Dit is dan tevens de eindstand.

Goed gespeeld jongens en meisjes! Het was weer een genot om naar jullie te kijken.