Gelijkspel DESZ en Olympia’28

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 14

Zondag 9 augustus | ​HASSELT – Het eerste elftal van DESZ heeft de eerste oefenwedstrijd in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet in winst om weten te zetten. Tegen buurman Olympia'28 kwamen de rood-witten in de eerste helft wel op voorsprong door tweemaal te scoren. Na rust slaagde de thuisploeg er echter in om weer op gelijke hoogte te komen: 2-2.

In de beginfase van het duel namen de bezoekers het heft in handen. Na negentien minuten leidde dit tot een voorsprong. Aan de linkerzijde van het veld verdienden de Sluzigers een vrije trap, welke indraaiend werd getrapt door Dimitri Kamerling. Zijn trap belandde tussen en de palen en bleek onhoudbaar voor de mistastende doelman: 0-1.

Na ruim een half uur spelen was het opnieuw raak. De gasten veroverden de bal op het middenveld waarna zij razendsnel omschakelden. Dimitri Kamerling ontving het leer en zag de voorwaartse beweging bij Danny Moorman. Middels een nette steekbal werd deze alleen voor de keeper gezet, waarna de aanvaller doeltreffend uithaalde: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze deden de gastheren al gauw wat terug. Nadat Henrico Abma eerst al handelend had opgetreden, werd kort hierna balverlies geleden in de verdediging van DESZ. Lennart Leusink ging met de bal aan de haal en wist Abma te verschalken: 1-2.

Ruim tien minuten later was ook de gelijkmaker een feit. Wederom lag Sluziger' geklungel aan de basis van deze tegentreffer. Ditmaal werd een foute kaats keihard afgestraft. Michel Klink bleek het eindstation: 2-2. In het restant van de wedstrijd raakten beide ploegen nog het aluminium. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 2-2.

0-1 Dimitri Kamerling
0-2 Danny Moorman
1-2 Lennart Leusink
2-2 Michel Klink