Gelijkspel DESZ en Nijland

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 10 januari | ​ZWARTSLUIS – De eerste oefenwedstrijd die het eerste elftal van DESZ heeft afgewerkt in het kader van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, is geëindigd in een gelijkspel. Tweedeklasser Nijland was de tegenstander en werd al vroeg in het duel op achterstand gezet. Vlak na rust deden de gasten wat terug. Gescoord werd er vervolgens niet meer: 1-1.

Binnen enkele minuten kwamen de gastheren op voorsprong. Na een scrimmage verschalkte Cor Koning (archieffoto) de doelman van de bezoekers: 1-0. In het restant van de eerste helft bleef DESZ de gevaarlijkste ploeg. Demian Slurink was het dichtst bij een treffer. Zijn inzet belandde op de lat. Ruststand: 1-0.

Direct na de theepauze kwam Nijland op gelijke hoogte. Een fout aan Sluziger' zijde werd genadeloos afgestraft: 1-1. Na deze tegenslag waren de rood-witten nog enkele malen dichtbij een doelpunt. Deze bleef echter uit. Aan de andere zijde van het veld slaagden de bezoekers er eveneens niet meer in om doel te treffen. Eindstand: 1-1.

Volgende week speelt DESZ wederom een oefenwedstrijd, thuis tegen BAS uit Biddinghuizen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Cingellanden.

1-0 Cor Koning
1-1 Speler Nijland