Geflatteerde nederlaag voor DESZ D2

Auteur: Supporter DESZ D2.

Dinsdag 1 december | Zaterdag 7 november mocht onze D2 uit naar Ruinen. Vooraf kijkend naar de stand leerde ons dat Ruinen nog geen wedstrijd verloren had. Dus onze jongens en meiden waren gewaarschuwd. Na een goede warming-up, begon de wedstrijd.

Aftrap voor DESZ en direct de bal naar voren. Ali krijgt de bal en met een goede sprint creëert hij een grote kans. Helaas schiet hij net voorlangs. Daarna tasten beide ploegen elkaar een beetje af zonder echt gevaarlijk te worden. Na 10 minuten een goede schietkans van Martijn maar deze inzet gaat maar net naast. DESZ heeft een licht overwicht maar ook Ruinen krijgt een paar kansjes. Onze doelman Jurjen heeft een paar goede reddingen. In de 22e minuut een prima kans voor Britt maar ze ziet haar schoot gepakt worden door de keeper. Even later in de 25e minuut grote kans voor Ali maar hij treft de paal. En dan een aanval tegen en Ruinen maakt de 1-0. Niet veel later een afstandschot en het is 2-0 voor hen. En met deze achterstand gaan we dan ook rusten.

Begin tweede helft zet DESZ weer aan. Kansjes worden gecreëerd maar dan na 5 minuten countert Ruinen 3-0. Onze jongens en meiden lijken te knakken. De 4e en 5e tegentreffer volgen snel. Dan toch nog een doelpunt voor DESZ. Het is Tiemen die wel of niet in buitenspel positie scoort. Maar niet veel later kan DESZ zelf ook weer de aftrap nemen. Toch lukt het Ali om dan nog een doelpunt te scoren en de stand naar 6-2 te brengen. Via 2 prachtige doelpunten van Ruinen wordt de einduitslag bepaald op 8-2. Een dikke nederlaag maar wel geflatteerd vonden beide trainers na afloop. En dat weten onze jongens en meiden ook; als je zelf niet scoort wordt het erg lastig. Op naar de volgende week waar in een uitwedstrijd tegen de koploper gespeeld moet worden. Daar wacht een nieuwe kans op een overwinning.