Geen wissels, wel 3 punten.....

Auteur: Gerjan Kronenberg.

Zaterdag 5 september | Afgelopen vrijdag mochten de mannen van ons DESZ 7x7 35+ team eindelijk weer eens in competitieverband aantreden. Op sportpark "Monnikenmolen" in Sint Jansklooster stonden 2 leuke potjes op het programma van 30 minuten tegen 'd Olde Veste 1 en FC Meppel 1.

De groepsapp temperde echter de positieve verwachtingen, want de selectie werd flink uitgedund door blessures van Niels, Oscar, Lucas, Marc-Jan en Stefan. Ook Cor kon niet meedoen vanwege stakingen van het personeel op veerboot van Ameland naar Hollum. Eindresultaat een selectie van 7 man en geen wissels. In de goal gelegenheidskeepers Pieter K. De achterhoede gevormd door Harold J. en Ronald V, Middenveld Martijn S, Gerjan K en captain Johan S en als targetman in de spits Nico A.

DESZ 35+ 1 – 'd Olde Veste 35+ 1.

'd Olde Veste was deze avond de eerste tegenstander, met o.a. oude bekende Niels van Zandt in de gelederen. Al vele jaren een tegenstander die ons redelijk goed ligt en waar we met 3 punten het veld aflopen, maar nu met 7 man toch een pittige opgave. We kozen voor een behoudende tactiek en dit had effect, want Gerjan kon al snel in de omschakeling de 1-0 aantekenen. Daarna werd onze keeper Pieter meerdere malen onder vuur genomen en leken alle ballen als een magneet naar het toe te komen, waarmee de 0 werd vastgehouden. Helaas op slag van rust werd het alsnog 1-1 door een rommelgoal van de Olde Veste. Na een slokje van onze persoonlijke bidon pakten we na de rust de draad weer op en kon Nico na een mooie aanval de 2-1 maken. De rest van de wedstrijd bleef Pieter excelleren in de goal en had hij ook de VAR en scheidsrechter Karlo Naberman aan zijn zijde, om door te laten spelen na een vermeend doelpunt van 'd Olde Veste. Ook de verdediging met Ronald en Harold stond de 2e helft beter en omdat we vergaten de 3-1 te maken, bleef het nog tot het eind spannend. Er werd gefloten voor het eindsignaal, missie geslaagd. 3 punten!

DESZ 35+ 1 – FC Meppel 35+ 1.

De 2e wedstrijd tegen FC Meppel 1. Al vele jaren de kampioen van onze competitie en het beste team. Met een enkel gelijkspelletje en voor de rest nederlagen bood het verleden geen hoopvol perspectief.

Ook dit seizoen stonden dezelfde mannen weer tegen ons met oa de topfitte Dirk-Jan van der Meulen die Jarrisch Keizer zo weer kan oproepen voor FC Meppel 1. Bijkomend probleem was dat FC Meppel maar liefst 7 wisselspelers kon inbrengen. Bij voorbaat een kansloze missie. We kozen ervoor om niet de voeten te laten spreken, maar onze monden want we gingen proberen door gesprekjes aan te gaan over de vakanties, corona etc om de tegenstander uit de concentratie te halen en daarna dodelijk toe te slaan in de omschakeling.

Dit ging 7 minuten uitstekend totdat van de Meulen een schot van 20 meter onhoudbaar in de hoek ranselde. 0-1. Tot aan de rust liep FC Meppel uit naar 0-3 doordat we zelf wat cadeautjes weggaven en FC Meppel dit meedogenloos afstrafte.

Na rust begonnen pakten we de draad weer op en gingen beter voetballen. Met een prachtige goal van Gerjan kregen we weer wat hoop, maar de fitte nieuwe spelers van FC Meppel maakten het verschil en zo werd het 1-4 en 1-5. Daarna liet Nico zien dat hij het voetballen nog niet verleerd was en met 2 mooie, identieke doelpunten zorgde hij voor de eindstand 3-5. Met 7 spelers de schade beperkt gehouden en met een goed gevoel naar de kleedkamer waar we nog even konden genieten van een koud pilsje.

Over 2 weken gaat DESZ 35+1 naar het altijd gezellige Wacker de Wijk waar we aantreden tegen Staphorst 1 van Popko Schuitema en het gastheer Wacker/de Wijk. Hopelijk stroomt de blessureboeg langzaam leeg en kunnen we met meer wissels aantreden..