Geen patat voor DESZ D3...

Auteur: Tim Geertman.

Maandag 11 mei | ​Wat leuk we mogen op het hoofdveld spelen. Onze toeschouwers mogen zelfs op de overdekte tribune zitten. We voelen ons nu al winnaars.

We mogen aftrappen. En nog geen halve minuut later breekt Genemuiden al door onze verdediging heen en zo'n groene gaat alleen op onze doelman af. Maar Jurjen overziet de situatie goed. Komt uit zijn doel en stopt de bal. Klem vast. Het spel gaat aardig over en weer de eerste 10 minuten maar Genemuiden komt wel steeds dichter in de buurt van ons doel en helaas na 11 minuten gaat de bal toch bij ons over de doellijn en is het 1-0.

We overheersen het spel nog niet. Na een kwartier spelen staan we al met 2-0 achter en de eerste wissel vindt plaats. Deze wissel lijkt ons geen windeieren te leveren want we komen op de helft van de tegenstander en krijgen een hoekschop en jawel Raoul krijgt de bal goed op de schoen en de bal komt over de doellijn. Het is nu 2-1. We komen even in de wedstrijd. Maar helaas na een half uur spelen wordt het 3-1.

Van af de tribune lijken ze het allemaal beter te weten.

- We moeten harder lopen.
- We moeten beter onze man dekken.
- We moeten sneller terug.
- We moeten doorgaan.
- We moeten .......

Net voor de rust maken we er toch nog 3-2 van. We doen het toch best goed!.

Na de lieve woorden van Arie en Anna in de pauze en de toezegging dat we patat krijgen als we winnen gaan we er weer tegen aan. Maar de druk van die Groenen is toch wel hoog. Maar we breken door hun verdediging heen en Jasper krijgt de bal goed op de slof maar gaat net over. We nemen even een rustige houding aan en fout. De tegenstander voelt dit en gaat er vandoor en loopt bijna rustig met de bal over onze doellijn heen. Het is 4-2. De kans op patat wordt steeds kleiner.

De tribune is wel van mening dat we beter spelen dan vorige week. We voeren de druk weer op en spelen meer op de helft van Genemuiden. We verdedigen nu goed. Staan goed opgesteld, vallen goed aan, houden onze man goed in het oog, zijn snel terug en we horen eigenlijk niets meer van de toeschouwers op de tribune. Het spel gaat goed. Maar toch, Genemuiden maakt er toch 5-2 van. Half in de tweede helft worden we moe en de tegenstander ook en we gaan helaas wat meer als de F-jes spelen allemaal op een kluitje.

We spelen nu al 5 minuten op de helft van Genemuiden, de druk is goed maar de bal wil er niet in. We geven een hoekschop weg aan Genemuiden maar we herstellen ons goed. Verdedigen weer goed en krijgen de bal weer richting doel van Genemuiden. Het lijkt wel of die Groenen een mannetje meer hebben. Ze staan steeds overal. Twee maal gaat de bal maar 10 centimeter aan de verkeerde kant van de paal langs.

We voetballen leuk maar de bal wil er nog steeds niet in. We gaan door en het lijkt er even op dat we vleugeltjes krijgen, alles loopt, Aron knalt maar er weer net niet in. Ook Genemuiden heeft nu pech en wij geluk. Tim schiet uit tot op de middellijn. Raoul pakt de bal op en neemt het halve veld en pech Genemuiden heeft ook een doelman. Mooie actie.

De scheidsrechter fluit af en we krijgen helaas geen patat. Genemuiden - DESZ: 5-2.