​Geen lef en inzet, dan ook geen punten

Auteur: Trainer René.

Woensdag 31 augustus | Normaal gesproken zou Rens de 1e zijn die het verslag zou moeten maken voor Olympia '28 JO13-1 tegen Desz JO13-1 maar dit doet de coach zelf omdat hij daarover zelf nog wel wat te zeggen heeft…

Erg opgewonden na de wedstrijd kunnen we niet zijn al zijn er wat betreft de 2e helft ook wel wat lichtpuntjes te noemen. Maar dat het niet best was, dat is wel duidelijk. Er is een lange weg te gaan.

Op de fiets naar Hasselt met start om 17.45 uur vanaf de Cingellanden. Mooi weer en de verwachtingen van de wedstrijd om 18.30 uur zijn er gezien de goede 2e helft thuis tegen Urk JO13-3 op zaterdag 20 september 2022. In die 1e helft werden we weggevaagd maar de 2e helft voetbalden we zoals we de voorbereiding hadden beleefd: met hard werken en bij vlagen goed voetbal.

Om 18.10 uur komen we aan bij onze groene buren in Hasselt. Na een snelle en korte warming – up staan we aan de aftrap om 18.30 uur.

Het is enorm onrustig en we verspelen vaak de bal. Inzet is bij een aantal spelers wel het geval, maar voetbal moet je echt met 11 spelers doen, anders gaat het niet. En zo creëren we zelf bijna niets en komen we de 1e helft niet of nauwelijks bij de goal van de tegenstander. Aansluiten als verdediging doen we niet en onze eigen fouten en niet omschakelen geeft de groenen de kans om 2 doelpunten te maken. Ruststand 2-0.

In de rust proberen we wat om te zetten door de voorstopper door te schuiven en Bryan meer naar de spits te krijgen. Want hoe moeten we anders voor de goal komen? Het ontbreekt ons nu aan kracht, maar vooral aan inzet van iedereen. Dus we passen daarbij ook 3 wissels toe.

We trappen af en onze plannen kunnen gelijk weer weg. We nemen de bal aan, treuzelen en de tegenstander zegt : dank je wel voor de bal en hij scoort: 3-0.

Door de omzettingen komen we daarna toch beter in ons spel al is het nog schaars hoe vaak we voor de goal komen. Enkel Thiemo gebruikt zijn bravoure en durf en komt er een aantal keren goed langs en creëert een aantal goede kansen.

Maar toch is het weer Olympia die via een snelle counter nog de 4-0 maakt. De scheidsrechter moet in de laatste minuten Thiemo eigenlijk een penalty geven, maar heeft daar geen oog voor.

Al met al een teleurstellende avond. De goede weg die we waren ingeslagen, zat er vanavond niet in. Tam, dromerig en niet de basis dingen die we in de voorbereiding hebben geleerd, druipen we af richting de douche. Een paar kinderen die wel de inzet lieten zien. Maar daar kom je tegen 11 gemotiveerde groenen in een derby niet verder mee.

Dit moet beter en we kunnen beter… maar dan moet het tussen de oren wel goed gaan zitten.

Hoogtepunt vanavond was het met elkaar fietsen wat erg leuk was. Om 20.30 uur waren we weer bij de Cingellanden.