Frustrerende middag voor DESZ 2

Auteur: Matz Hekman.

Dinsdag 22 november | Na een mindere periode voor DESZ 2 met 2 nederlagen is het zaak om zich te revancheren tegen MSC 2. Op 19 november werd er om 14:30 onder Siberische omstandigheden afgetrapt in Meppel. Bij winst weet DESZ 2 zich sterker te vestigen bij de bovenste 6.

Het eerste kwartier begon goed voor de mannen van DESZ 2. Er werd niks weggegeven en combineerde het elftal van trainer Hoen zich gemakkelijk door de defensie van de Meppelers. Echter vergat het zorgvuldig om te gaan met de mogelijkheden die ze kregen. Na ruim een kwartier spelen ging het mis in de verdediging bij DESZ, simpel balverlies zorgde voor een niet te missen kans voor de spits van MSC en, zo gezegd zo gedaan, stond tegen de verhoudingen in de 1-0 op het scorebord.

Na 25 minuten werd bulldozer Culle gevonden aan de rechterkant via een snelle combinatie met Reinier schoot hij verwoestend de bal achter de keeper van MSC. 1-1, althans dat dachten de 22 spelers op het veld en de meegereisde supporters. Maar de grensrechter van MSC dacht hier anders over en besloot de vlag in de lucht te steken. Of hij dit nou deed om het doelpunt af te laten keuren of om zichzelf te beschermen tegen de zon blijft een raadsel. De scheids besloot echter op het eerste af te gaan.

Niet veel later is het wel raak voor de Sluzigers. Na goed drukzetten van Feizi verovert hij de bal en vindt hij Overmars. Laatstgenoemde wacht op de aansluiting en vindt deze bij Farbeaux, Farbod, Feizi of Farbooo, hoe dan ook, Feizi weet de bal keurig achter de keeper te schieten en brengt de stand weer op gelijke hoogte.

Vlak voor rust wordt het nog even gevaarlijk voor het doel van Westhuis maar hij weet door een goede redding de eerste kans tegen te houden. Tot schrik komt de bal wederom voor de voeten van een Meppeler en deze besluit uit te halen. Westhuis bedenkt zich geen moment en gooit zijn python in de strijd, met succes. Door deze gewaagde ingreep gaan de mannen met een 1-1 ruststand aan de thee.

DESZ komt in de 2e helft goed uit de kleedkamers en begint met een knap schot van O' Dowd op de lat. Echter gaat het niet veel later mis aan de andere kant. Een hoge bal wordt verkeerd ingeschat door de verdediging en door miscommunicatie met de keeper ontstaat er een knusse sandwich tussen aanvallers en verdedigers. De aanvaller gaat naar de grond en krijgt een penalty mee, deze wordt binnengeschoten en zo komt MSC op een 2-1 voorsprong.

Na deze tegengoal weet DESZ weinig uitgespeelde mogelijkheden meer te creƫren. Tot overmaat van ramp wordt het nog erger voor de Sluzigers wanneer de aanvaller van MSC met een mooi schot de bal in de verre hoek weet te krullen.

Tot een heus slotoffensief zal het niet komen en zodoende keren de Sluzigers met 0 punten terug. Met nog 3 wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk in de competitie, die voornamelijk draait om het eindigen bij de bovenste 6. De mannen van DESZ 2 kunnen alle steun gebruiken bij de volgende wedstrijd. Thuis om 14:30 tegen De Weide 3. Tot dan!!