F6 weet niet te winnen van Olde Veste F8

Auteur: Henriëtte Alberts.

Dinsdag 1 september | Vandaag was de eerste uitwedstrijd voor F6 en wel een bekerwedstrijd tegen Olde Veste F8. Om 7.50 uur was iedereen bij DESZ aanwezig, daarna vertrok het gehele team met leider en vele supporters richting Steenwijk. Na een tactiekbespreking door Gerard zagen wij bij de warming up dat Olde Veste F8 bestaat uit een team met allemaal meisjes, waarvan enkele meisjes wel 3 koppen groter waren dan onze spelers van F6. Onze gemotiveerde spelers van F6 hadden er veel zin in en we hoopten dat er (doel)punten behaald zouden worden.

Om 9.00 uur begon de wedstrijd. In de beginfase was F6 sterk. Eline kwam 2x alleen voor de keeper van Olde Veste. Helaas schoot zij tegen de keeper aan. Enkele minuten daarna scoorde Olde Veste F8 het eerste doelpunt. Jammer, dat Collin de bal niet uit het doel kon houden. Daarna voetbalde F6 goed door, maar het doelpunt bleef uit. Olde Veste kon daarentegen wel scoren. Het werd 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0 voor rust. In de rust maakte Gerard een positief praatje met het team.

De tweede helft begon om 9.30 uur. Olde Veste F8 begon met een goed schot, dat Collin goed uit het doel wist te houden. Daarna kwam Rojel voor de keeper en zijn goede schot ging helaas naast het doel. De bal ging van de ene kant naar de andere kant van het veld. F6 speelde leuk. Jammer genoeg wist Olde Veste na enkele minuten weer te scoren 7-0. De meisjes Isa en Eline hadden aan het eind van de wedstrijd ook nog een kans, maar helaas de bal wilde niet achter de keeper van Olde Veste F8 belanden. De verdediging van F6 voetbalde goed, maar ondanks dit wist Olde Veste F8 de wedstrijd te winnen met 8-0.

Nadat onze spelers van F6 de tegenpartij gefeliciteerd hadden kregen onze spelers veel applaus van de supporters van DESZ. Goed gedaan, jongens en meisjes! We zijn trots op jullie.

Zo als altijd werden na de wedstrijd penalty's genomen door de teams. F6 scoorde bijna alle penalties. De keeper van Olde Veste F8 was kansloos. Olde Veste F8 wist minder penalty's te scoren. Dit kwam door goed keepwerk van Collin.

Toen gingen onze spelers na het aankleden met een positief gevoel naar huis. Helaas zonder punten, maar super goed gevoetbald. Volgende week hopen we dan de eerste doelpunten te maken. Succes F6!