F4 blijft koploper na overwinning op Uffelte F2

Auteur: Bert Scheer. Foto's: 5

Zondag 22 maart | Het was weer eens vroeg op, maar gelukkig niet voor niets! We vertrekken om 8.00 uur bij DESZ en zijn mooi op tijd in Uffelte. De tegenpartij is gastvrij en goed georganiseerd. Er hangt zowaar een mooi bordje bij de kleedkamers. Wij hebben kleedkamer 3.

Onderweg hadden we wat regen, de lucht klaart weer wat op. Als ouders staan we heerlijk wakker te worden bij het geluid van de vele vogels met een bakje koffie in de hand. We verbazen ons over de hoogteverschillen tussen (en in) de velden van Uffelte. Uffelte heeft 7 spelers op het veld, wij zijn met 10, dus 3 man op de bank. We spelen lang in om warm te worden. Stipt om 9.00 uur fluit de scheids de start van de wedstrijd in. Wij mogen aftrappen.

DESZ zoekt al snel het doel van de tegenstander op. Binnen een minuut levert dat al een corner op. Niet veel later geeft Bram een goede voorzet aan Anouk die het werk koeltjes af maakt. 0-1 De toon is gezet. Ik weet al, DESZ gaat met de punten naar huis! Direct na de aftrap ziet de keeper van Uffelte alle spelers weer zijn kant op komen… Nog geen minuut na de eerste goal krijgt Anouk alweer een mooie voorzet, dit keer van Rick, helaas het schot gaat langs de verkeerde kant van de paal.Desz blijft de druk er goed ophouden. Uffelte komt er maar niet uit en het zijn een paar spannende minuten voor hun keeper. Roos neemt de bal nog een keertje mee vanuit de achterhoede en schiet zelf op doel, mooi schot maar net iets te veel naar links… We blijven rond het doel van Uffelte spelen, Bram schiet nog eens naast, al met al spelen we nu ruim 10 minuten. Door de vele schoten die net naast gaan weten we nu wel precies waar het doel niet staat… en kunnen we de score gaan uitbouwen.In de 13e minuut poeiert Bram de bal over de keeper van Uffelte in het doel, een mooie goal!! Dat maakt 0-2.

Een minuutje later schiet Rick op het doel, helaas net naast! Er wordt mooi overgespeeld, Anouk die nu al een tijdje niet gescoord heeft krijgt de bal voorgezet. Behendig neemt ze de bal in de draai aan en schiet in één beweging de bal op het doel. De keeper heeft geen schijn van kans en ook geen geluk, dus de bal ligt achter hem in het net. 3-0! DESZ is op dreef! En Anouk helemaal, want een paar minuten later laat ze de keeper van Uffelte de bal alweer uit het net halen.

Het is rust.De toeschouwers gaan het veld vanaf de andere kant bekijken, helaas daar regent het ook een beetje… De vogels hebben de 8e speler van Uffelte inmiddels ook gewekt en dus gaan we 8 tegen 8 verder. DESZ weet al meteen de juiste helft te vinden. 1 minuut na rust is het Vera die als eerste een poging doet. Helaas de keeper stond in de weg, maar het levert wel een corner op! Boaz neemt de bal vervolgens aan de voet mee, maar ook hij stuit op de keeper van Uffelte. Ryan en Meike komen ook nog gevaarlijk dicht bij de keeper. Uffelte weet de 2e helft vaker wat ruimte te creëren, Roos en Wessel moeten zowaar wat ballen van richting omkeren, maar dat doen ze goed!

5 minuten na rust staat Bram naar een leeg doel te kijken en vult deze dan maar een beetje op, door de bal er in te schieten. Keurig! 0-5.Na de aftrap gaat het hele stel weer richting het doel van Uffelte. Boaz krijgt de bal aan de voet en geeft niet op, hij blijft drukken en dat wordt beloond. Hij krijgt de kans om te schieten en dat levert een mooi doelpunt en een trotse pappa op! Niet veel later geeft hij een voorzet aan Bram die vervolgens nog harder dan zijn eerste goal schiet en weer de ruimte boven de keeper en onder de lat weet te vinden! 0-7 is het inmiddels!

De wedstrijd loopt al aardig ten einde, maar eerst moet Anouk natuurlijk nog een keertje scoren, ze maakt 8-0. Cas probeert er zelfs nog 9-0 van te maken, maar helaas hij schiet naast. Ondanks toch wel een beetje overwicht van DESZ bleef Uffelte fanatiek en sportief spelen, klasse!

We gaan penalty's schieten en hebben daarbij weer wat meer moeite om het doel te vinden. We sluiten de wedstrijd af zoals het hoort door de tegenstander te bedanken.