F1 verslaat het FC Meppel van Keizer

Auteur: Marc-Jan Muis.

Donderdag 26 maart | Zaterdag 14 maart speelde F1 tegen FC Wolvega F1. DESZ wist in de laatste minuten van de wedstrijd nog net een gelijkspel 4-4 uit het vuur te slepen (na 2-4 achterstand).

De talentjes van F1 mochten zaterdag 21 maart op bezoek bij FC Meppel F2. Leuke bijkomstigheid: dit team wordt gecoacht door de hoofdtrainer van DESZ 1, Jarrisch Keizer die erop gebrand was om met FC Meppel een goed resultaat te boeken tegen DESZ.

In het begin van de wedstrijd had DESZ een licht overwicht dat resulteerde in een aantal kleine kansjes. Maar de keeper van de FC Meppel bleek een betrouwbare sluitpost voor zijn ploeg met een aantal knappe reddingen. FC Meppel probeerde via de counter snel uit te komen maar gelukkig hebben wij ook een goede keeper in de persoon van Martijn Visser. Aan het eind van de eerste helft kwam via een prima aanval opgezet vanuit de verdediging via het middenveld DESZ op voorsprong. FC Meppel maakte vervolgens snel gelijk, maar gelukkig reageerde DESZ hier op met een goal: 1-2 was de ruststand.

In de tweede helft had DESZ veel balbezit waaruit redelijk wat kansen werden gecreƫerd. Van al die kansen werden er uiteindelijk nog 3 gepromoveerd tot doelpunt. Einduitslag 1-5.

Op zaterdag 28 maart speelt F1 een uitwedstrijd om 09:00 uur tegen Rouveen F1.