Nieuws

Even voorstellen: Jan Okke Koers

Bekijk alle foto's!
Auteur: Jan Okke Koers. Foto's: 8

Donderdag 1 oktober | Het zal niemand ontgaan zijn dat we ook dit seizoen een aantal nieuwe gezichten hebben mogen verwelkomen binnen DESZ. Om deze ´nieuwelingen´ aan de vereniging te introduceren stellen wij hen, net als voorgaand seizoen, een aantal vragen. De volgende in het kader van deze reeks: hoofdtrainer Jan Okke Koers!

Wat deed je voordat je naar DESZ kwam?
"Ik heb als hoofdtrainer 3 jaar (2000-2013) bij DOS Kampen gewerkt, het seizoen daarna als assistent-trainer en hoofdtrainer bij VVOG (Harderwijk). Vorig jaar tot aan de winterstop had ik geen club, daarna heb ik het seizoen bij ASVD2 (Dronten) afgemaakt."

Waarom heb je voor DESZ gekozen?
"De laatste jaren volgde ik DESZ op afstand. Toen er een vacature ontstond heb ik contact met DESZ gezocht en hieruit volgden sollicitatie gesprekken. Ik heb daar een goed en positief beeld van de organisatie van DESZ gekregen. Ook de filosofie van DESZ spreekt mij erg aan."

Bevalt het je voorlopig bij DESZ?
"Uitstekend! Het is een echte dorpsclub waar supporters en vrijwilligers zich erg bij betrokken voelen. De velden zijn uitstekend, materiaal is voor elkaar, voor een trainer erg prettig om te werken. Ook gaat de samenwerking met de staf van het eerste en tweede prima."

Hoe zie je DESZ 1 het liefst voetballen?
"Ik zie graag dat mijn elftal het veld betreedt met een enorme drive om te winnen. Dit geeft elkaar en de supporters een positieve flow. Zonder een standaard formatie te noemen zoals 1:4:3:3 of 1:4:4:2, zie ik graag dat DESZ veel in balbezit is en met combinatievoetbal kansen creƫert. Veel lopende mensen, zodat een tegenpartij niet meer weet waar zij moeten lopen om DESZ af te stoppen. Dat gecombineerd met durf om een actie te maken, is hoe ik DESZ graag zou zien voetballen. Wordt dat doel niet gehaald, dan hoop ik dat er een zakelijk instelling te zien is en het besef dat de wedstrijd niet verloren mag worden."

Wat verwacht jij voor aankomend seizoen m.b.t DESZ 1?
"Zoals ik ook al eerder aangegeven heb, zal het een moeilijk jaar voor DESZ worden. Na de afgelopen succesvolle jaren als runner up, gaat de tegenstander nu anders naar DESZ kijken. Maar dit moeilijke jaar kan wel heel mooi worden! Ik hoop dat we aan het einde van het seizoen zijn gegroeid en vooral in de laatste periode een rol van betekenis kunnen spelen."

Paspoort
Naam:Jan Okke Koers
Geboortedatum:6 april 1961
Woonplaats:IJsselmuiden
Beroep:Assistent financial controller
Burgerlijke staat:Gehuwd met Lammy
Kinderen:Drie, Marlijn (26), Jorin (23) en Jylka (18)
Hobby's:Voetbal, fotografie en bergbeklimmen

Foto's: Henk Kuik

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams