Nieuws

Even voorstellen: Herwin Talen

Bekijk alle foto's!
Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 3

Vrijdag 25 september | Het zal niemand ontgaan zijn dat we ook dit seizoen een aantal nieuwe gezichten hebben mogen verwelkomen binnen DESZ. Om deze ´nieuwelingen´ aan de vereniging te introduceren stellen wij hen, net als voorgaand seizoen, een aantal vragen. De volgende in het kader van deze reeks: Herwin Talen

Naar welke positie gaat je voorkeur uit?
Mijn voorkeur gaat uit naar het middenveld en specifiek op 6.

Waar speelde je voordat je naar DESZ kwam?
Ik ben opgegroeid in Staphorst en heb ook alle jeugdelftallen doorlopen bij de plaatselijke VV. Ook heb ik nog een jaartje op de voetbalschool van SC Heerenveen gezeten. Na dat jaar werd ik gevraagd door Jeugd Plan Nederland om daar te komen ballen op maandagavond. Vanaf mijn 17e tot mijn 26e heb ik in het eerste elftal van Staphorst gevoetbald en daarna nog 1 jaar in het tweede. Tussen de bedrijven door heb ik een huis laten bouwen in Rouveen en leek het mij ook praktischer om hier te gaan voetballen.

Waarom heb je voor DESZ gekozen?
Naast de gezelligheid en het plezier om weer met oude bekenden te gaan voetballen, straalt de club ook veel ambitie uit. Ik ben nu 29 en als je dan nog weer een stapje hogerop wilt/kunt voetballen moet je dat altijd doen. Bij het 60-jarige jubileum feest van VV Staphorst sprak ik weer met oud teamgenoten. Heel veel mensen waren al gestopt met voetballen. Dus de tijd om zo hoog mogelijk te voetballen is relatief kort. Toen Tom Kisjes mij eens polste en na een goed gesprek met Pim Kaagman, werd ik super enthousiast om een bijdrage te leveren aan de ambities van DESZ.

Bevalt het je voorlopig bij DESZ?
Ja het bevalt me super goed. Eigenlijk boven mijn verwachtingen, want ik wist niet dat DESZ zo'n fanatieke aanhang had. Dat is een enorme motivatie en stimulans.

Wat is je persoonlijke doel voor dit seizoen?
Ik speel soms nog iets te verdedigend dus mijn doel is meer vooruit te gaan voetballen.

Wat verwacht je voor dit seizoen m.b.t. DESZ 1?
Als team moeten wij nog stappen zetten als we met de top 3 mee willen doen, maar die potentie is zeker aanwezig. De tijd zal het leren hoe snel we kunnen aanhaken. Het zou mooi zijn als we dit seizoen zo lang mogelijk om de prijzen meedoen en een periode titel kunnen binnenslepen.

Paspoort

Naam: Herwin Talen

Geboortedatum: 08-02-1991

Woonplaats: Rouveen

Beroep/studie: Commercieel Technisch Adviseur bij Rollecate B.V.Dus mocht iemand op zoek zijn naar aluminium/stalen kozijnen of gevels? Dan mag je me altijd aanschieten voor advies.

Studie: Commerciƫle Economie

Overige hobby's: Motorsport vind ik helemaal geweldig met name de MotoGP. Zelf rijd ik iets minder hard op mijn Suzuki GSX-R 600. Daarnaast kijk ik ook graag naar Max Verstappen

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams