Nieuws

Even voorstellen: Gerjan Konterman

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerjan Konterman. Foto's: 8

Woensdag 28 oktober | Het zal niemand ontgaan zijn dat we ook dit seizoen een aantal nieuwe gezichten hebben mogen verwelkomen binnen DESZ. Om deze ´nieuwelingen´ aan de vereniging te introduceren stellen wij hen, net als voorgaand seizoen, een aantal vragen. De volgende in het kader van deze reeks: Gerjan Konterman!

Naar welke positie gaat je voorkeur uit?
"Verdedigende middenvelder maar ik kan ook als centrale verdediger uit de voeten."

Waar speelde je voordat je naar DESZ kwam?
"Bij VV Staphorst. Daar heb ik ongeveer 4-5 jaar bij de eerste selectie gezeten maar nooit echt een basisplek kunnen veroveren. In het begin speelde ik nog wel geregeld, maar dat werd steeds minder. Dat heeft mij destijds doen besluiten om een stapje lager te gaan voetballen bij Staphorst 2, waar ik wel iedere week kon spelen en een toegevoegde waarde kon zijn. Bij Staphorst 2 speelde ik op "nummer 6" en was ik de laatste periode aanvoerder."

Waarom heb je voor DESZ gekozen?
"Bij VV Staphorst 2 had ik het goed naar mijn zin, maar ik had toch altijd nog wel de drang om in een eerste elftal te spelen. Toen de kans zich voordeed om naar DESZ te gaan hoefde ik niet lang na te denken. Het is een leuke gezellige club in de buurt die 2e klasse speelt en beschikt over kunstgras. Verder helpt het natuurlijk ook dat een aantal van mijn vrienden ook bij DESZ voetballen en mijn vriendin Felicia uit Zwartsluis komt."

Bevalt het je voorlopig bij DESZ?
"Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin bij DESZ, ondanks de wisselvallige resultaten. We hebben een leuke groep met genoeg kwaliteit dus ik heb er vertrouwen in dat het met de resultaten ook wel goed komt. Wat me verder echt opvalt en aanspreekt is dat DESZ een spontane, enthousiaste groep heeft van supporters en vrijwilligers die erg veel voor de club doen."

Wat is je persoonlijke doel voor aankomend seizoen?
"In de eerste plaats wil ik gewoon lekker voetballen, maar ik hoop mezelf ook nog steeds te verbeteren als voetballer. Dit was ook wel één van de redenen dat ik voor een nieuwe club heb gekozen. Doordat je in een compleet nieuwe omgeving terecht komt wordt je toch getriggered om je aan te passen en je te ontwikkelen."

Wat verwacht je voor aankomend seizoen m.b.t. DESZ 1?
"Moeilijk te zeggen nu we zo'n wisselvallige start hebben, maar ik blijf optimistisch en ambitieus: we moeten proberen om in de top 3 te eindigen."

Beroep/studie
"Momenteel werk ik 3-4 dagen in de week bij Sintrum BV als software architect en lead developer. Vaak is dan de tweede vraag wat dat precies inhoudt. Simpel gezegd ontwerp en programmeer ik computerprogramma's (applicaties/apps, websites, services, robot software) voor verschillende branches en bedrijven, van klein tot groot. Dit gebeurt allemaal in teamverband waarvan ik de technische leiding heb. Naast mijn werk zit ik één dag in de week op de Rijksuniversiteit Groningen om daar met een onderzoeksgroep aan mijn onderzoek te werken. Dit is voortgekomen uit mijn master Computing Science: Software Engineering and Distributed Systems. Daarvoor heb ik Hogere Informatica op Windesheim afgerond."

Overige hobby's
"Voetbal kijken, biertjes drinken en uitgaan, films en TV series kijken, gamen en heel af en toe wat knutselen aan kleine software projecten. Andere sporten die ik leuk vind om te doen zijn zaalvoetbal, tennis en squash. Verder vind ik het leuk om up to date te blijven. Ik volg graag (voetbal)nieuws en social media om zo op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Ook vind ik studiegerelateerde zaken en technologie erg interessant om te volgen en te lezen."

Paspoort
Naam: Gerjan Konterman
Geboortedatum: 27-01-1988
Woonplaats: Staphorst

Foto's: Henk Kuik

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams