Nieuws

Er gaat niets boven Groningen!

Auteur: Ronald Marsman.

Dinsdag 9 april | Tsja, als je hoofdklasse wilt voetballen kan het maar zo zijn dat je helemaal naar Groningen moet. Ergens 100 kilometer verderop in het noorden van het land. Voetballen om 09:30 uur, vertrek om 07:45 uur. Het zou redelijk mooi weer worden, de verslaggever ter plaatse had zijn vertrouwde muts thuisgelaten maar dat had hij beter niet kunnen doen want het was er koud! Berekoud! Met de wind vol in de nek stonden we daar langs het veld.

Voetballen tegen Velocitas (met de JO12-1), een voetbalclub uit 1897 met een rijke geschiedenis die wedstrijden heeft gespeeld tegen Ajax en Feyenoord en in 1934 de KNVB-beker heeft gewonnen zowaar. Mooi gelegen aan het stadspark van Groningen.

Op het park aangekomen zien we dat ze in het verleden zijn blijven hangen… Vergane glorie met andere woorden. Een oude kantine en kleedkamers met dito interieur. Wel hadden ze kunstgras! Nou ja, kunstgras. Het gras konden we bijna niet zien vanwege de hoeveelheid zwarte rubber korreltjes wat er op lag. Waarschijnlijk denken ze in Groningen dat ze kunstgras ook moeten maaien en dat de rubber korreltjes kunstmest is voor de groei van het (kunst)gras.

Vorige week thuis de inhaalwedstrijd gespeeld tegen deze jongens en met 5-1 verloren. Een goede tegenstander die gewoon een maatje te groot is voor onze jongens. Ze spelen slim, laten DESZ het spel maken en wachten rustig op de fouten van de tegenstander om daarna te counteren en te scoren.

DESZ wist dus wat ze te wachten stond. Zo makkelijk als ze thuis de doelpunten tegen kregen mag het uit niet gebeuren. Ze zullen goed voor de dag moeten komen om het Velocitas moeilijk te maken. Tot aan de 1e rust deden onze jongens het goed en hebben ze geen doelpunt tegen gekregen. Vaak zijn ze nog niet wakker en staan ze achter voor ze er erg in hebben. Het scheelt dus dat je een uur in de auto moet zitten om ergens te moeten voetballen, je bent wakker als je aankomt.

Met Thijs in doel staat er een betrouwbare sluitpost die vandaag ook weer veel reddingen heeft moeten verrichten. Met Bart en Quinten staat er een verdediging die veel voor hun kiezen kreeg, veel te doen had en veel strijd moest leveren wat ze beide goed afging. Het middenveld bestaat uit: Milan, Sem, Jaden en Luca. Het aanvalstrio bestaat uit: Jari, Hugo en Imre

Al vrij snel had het team een tegenslag te verwerken doordat Milan uit het veld moest met een kuitblessure. Hij voelde wat knappen in z'n kuit. DESZ zit er kort op, probeert openingen te creeren maar moet toch toezien dat Velocitas op een 1-0 voorsprong komt doordat de bal via een clutch zomaar het doel in rolt. Een speler van Velocitas krijgt de bal hard tegen de neus en heeft hier nog lange tijd last van. Hij heeft niet eens in de gaten dat hij gescoord heeft, wat een pech.

Vlak voor de 'echte' rust valt ook nog de 2-0. Velocitas wacht hun kansen af, speelt beter en slimmer en scoort uit de counter, Thijs kansloos achter latend. De trouwe supporters-schare besluit gauw even naar binnen te gaan voor een bakkie koffie om warm te worden.

Na de rust probeert DESZ de aansluitingstreffer te vinden maar krijgt de ballen niet in het net mede door een voortreffelijke doelman die vorige week ook al wonderschone reddingen verrichtte. Na een corner van DESZ scoort Velocitas met een counter uit het boekje de eindstand op het bord: 3-0. Vandaag dus verloren van een betere tegenstander, eentje die in de hoofdklasse thuis hoort. DESZ doet het goed, heeft ook al wat punten gepakt en is goede middenmotor.

Ze spelen spannende wedstrijden waar ze wat aan hebben en wat van leren. Ben benieuwd naar de volgende wedstrijd!

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO12-1 >

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams