Ens JO11-1 nipt te sterk voor DESZ JO11-2G

Auteur: Damian Oosterkamp.

Maandag 7 november | Het is zaterdag 5 november 8 uur 58 wanneer er wordt afgetrapt bij de wedstrijd JO11-2G tegen Ens JO11. De jongens en meisje hebben er zin in, we zijn bijna compleet. Onze Keeper had andere sportieve verplichtingen dus hebben we een “gast” in ons midden: Thijs Krol.

Het is erg mistig wanneer DESZ al gauw een tegendoelpunt krijgt. DESZ beantwoord dit vrijwel meteen met een kans op doel, helaas net mis. Het elftal komt zeer moeizaam op gang, soms zijn het net dieseltjesā€¦ vanaf de zijlijn wordt er druk gecoacht om ze een beetje in de goede richting te krijgen.Elion raakt licht geblesseerd door de bal, wordt gewisseld door Noah. Vlak daarna krijgt Ens 2 grote kansen maar Thijs zorgt voor mooie reddingen. Wederom kansen aan de kant van DESZ, helaas worden deze niet lekker afgewerkt waardoor het scoren uitblijft.

Er gaat wat tijd voorbij aan beide zijden maar daar is opeens een kans van Rick en scoort 1-1!

Ens laat het niet op z'n kop zitten maar daar komen ze keeper Thijs weer tegen. Elion is er inmiddels weer bijgekomen en geeft een mooie poeier aan de balā€¦deze werd gestopt door de keeper, jammer! Even later is het erg druk voor het doel van Desz, daardoor scoort Noah helaas in eigen doel, 1-2.

Na wat heen en weer gevoetbal met toch wel veel balverlies van onze kant scoort Ens op de rand van rust de 1-3. In de rust wordt het elftal goed toegesproken en wordt nog wat tactiek besproken. Met frisse moed gaan we beginnen aan de tweede helft. Inmiddels is de mist gelukkig opgetrokken en laat het zonnetje zich ook af en toe zien.

Al gauw is daar een aanval van DESZ en scoort Damian de 2-3. Ens komt daarna al weer met een tegendoelpunt: 2-4. Jorik bedenkt zich niet en beantwoord met een goal: 3-4. Het wordt nog spannend. Ens komt makkelijk terug met weer een doelpunt 3-5. Noah doet ook nog een poging en gaat alleen op de keeper af, helaas komt de bal recht in de handen van de keeper. DESZ laat een klein beetje hun hoofden hangen waardoor Ens nog een keer scoort, de eindstand is 3-6. Helaas, want er had wel wat meer ingezeten. Aankomende week met goede moed gaan trainen en hopen we in de wedstrijd van aanstaande zaterdag een paar puntjes te verdienen.