Eindelijk grote overwinning voor DESZ E4G

Auteur: Paul Smelt.

Woensdag 14 oktober | Zaterdag 10 oktober wisten de jongens en meiden eindelijk een grote overwinning te behalen in de competitie. Desz E4G moest deze morgen thuis spelen tegen de E4 van de Nijeveense voetbalclub SVN ’69.

Na 4 competitiewedstrijden zien we steeds meer samenwerking, wat resulteerde in een score van 10-3. In de eerste helft stond Angelina Hoen op goal. Al heel snel wist Kobe Marsman 1-0 te scoren en na een mooie voorzet scoorde Noah Kikkert 2-0. Met een tegengoal van Nijeveen werd het 2-1, maar dat lieten de Sluzigers niet op zich zitten. Noah scoorde wederom 3-1, gevolgd door 4-1 van Kobe.

Hierna draaiden de rollen om, was het vermoeidheid of de lage zon, in ieder geval kwam Nijeveen terug en pingelden vlot na elkaar 4-2 en 4-3. Tijd voor rust en die volgde dan ook na 25 minuten.

In de tweede helft stond Rick Smelt op goal en werd er gewisseld. Na een peptalk van Sander van Eijken en René Bakker kwamen de dames op dreef en Carolien Mooiweer scoorde 5-3, al snel gevolgd door Angelina Hoen met 6-3. Hoewel DESZ de meeste tijd aan bal was, wist Nijeveen nog 2 pogingen te doen, maar wist Rick Smelt de bal tegen te houden.

Hierna was DESZ E4 niet meer te houden: 7-3 door Noah Kikkert, 8-3 en 9-3 door Damian Oosterkamp en het laatste doelpunt werd gescoord door Carolien Mooiweer: 10-3.

Het was een mooie snelle wedstrijd: E4 gaat vorm krijgen en raakt op stoom.