Eerste winst voor DESZ B1 is een feit!

Auteur: Lucretia Zwiep. Foto's: 26

Maandag 19 oktober | DESZ ging vol goede moed van start. Er moest toch een keer een wedstrijd gewonnen worden.

De mannen zetten direct druk op de wedstrijd wat in de 10e minuut direct al een mooie kans op levert voor DESZ, maar jammer genoeg schiet Leon snoeihard op de lat. Dan neemt Wolvega het over. Ze krijgen een vrije trap met direct een prachtige doelkans. Gelukkig is er de redding van Sem.

Toch blijven de kansen voor DESZ. Er is mooi positiespel op het middenveld. Tijdens een aanval van DESZ geeft Arjan een voorzet op Hans-Jan. Hans-Jan haalt hard uit, maar ook hier zorgt de keeper voor een redding. Bij deze actie raakt Hans-jan geblesseerd, en moet gewisseld worden. Hier kwam Egbert voor in de plaats. Iedereen werd weer op zijn positie gezet. En DESZ bleef de wedstrijd domineren.

Opnieuw komt er een goede aanval via het middenveld. Luke geeft een voorzet op Arjan die hem meeneemt richting doel. Maar hier werd hardhandig ingegrepen door Wolvega, waarbij Arjan geblesseerd raakt aan zijn rug. Na enige behandeling kon hij gelukkig de wedstrijd weer verder spelen. DESZ blijft de aanval zoeken, met wederom een kans voor DESZ. Jochem geeft hem voor op Egbert. NET NAAST! De ruststand is helaas 0-0

Er had in de rust een wissel plaats gevonden. Ralph kwam in de plaats van Jesper. DESZ blijft domineren. In de 10e minuut van de tweede helft wordt Arjan onderuit gehaald in het strafschop gebied. De scheidsrechter fluit en geeft een penalty. Deze wordt genomen door Leon. 1-0 Yes, een voorsprong is een feit.

Dit geeft bij Wolvega opnieuw spirit, en gaat in de aanval. DESZ heeft het even wat lastiger. Toch blijft de verdediging alert en de doelpunten voor Wolvega komen er niet. Er komen nog twee wissels aan de kant van DESZ: Farbod en Tim komen in de plaats van Luke en Jochem. Na 28 minuten in de tweede helft is het nog steeds 1-0. DESZ probeert de voorsprong te behouden. En dan toch nog……..na een knallende aanval van DESZ 2-0 door Leon.

Dit is tevens de eindstand geweest. Top mannen. De eerste winst is binnen!