​Eerste thuiszege voor DESZ

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 33

Zondag 9 december | ZWARTSLUIS – De hoofdmacht van DESZ heeft er vijf wedstrijden op moeten wachten, maar de eerste thuiszege van het seizoen is een feit. Op sportpark De Cingellanden werd De Griffioen opzij gezet. Voor rust scoorden beide ploegen één keer. Na de theepauze herhaalden zij dit kunstje en daar leek het bij te blijven. In blessuretijd besloot de thuisploeg echter anders: 3-2.

De gastheren begonnen te slap aan het duel. Dit had tot gevolg dat de bezoekers binnen korte tijd twee keer gevaarlijk werden. Een treffer bleef uit. Aan de andere zijde van het veld was DESZ na iets meer dan tien minuten voor het eerst gevaarlijk. Dimitri Kamerling nam het vijandelijk doel onder vuur, maar de sluitpost van de bezoekers kon simpel redding brengen.

Dit eerste wapenfeit bleek het startschot van een fase waarin de rood-witten de betere ploeg werden. Dit leverde hen een serie hoekschoppen op. In de 21e minuut was het raak. Kamerling ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en volleerde het speeltuig vanuit de draai ineens op doel. Het leer belandde op fantastische wijze in de winkelhaak: 1-0.

Niet veel later waren de Sluzigers dichtbij een verdubbeling van de marge. Danny Moorman werd vrijgespeeld achter de verdediging van de gasten en zocht de verre hoek. Zijn knal spatte uiteen op de dwarsligger. Een minuut later was De Griffioen wel trefzeker. Een voorzet vanaf rechts werd door Robbin Wagenaar binnengekopt: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust gingen de rood-witten op zoek naar een snelle voorsprong. Dit leverde hen na krap tien minuten een grote kans op. Kisjes kwam oog in oog te staan met de sluitpost van de bezoekers, maar zijn stift miste kracht. Binnen dezelfde minuut waren de gasten wel trefzeker. Jordi Linneman draaide op knappe wijze weg bij zijn bewaker en drukte beheerst af: 1-2.

De Griffioen kon niet lang van de voorsprong genieten. In de 59e minuut maakte een verdediger hands in het eigen penaltygebied, wat DESZ een strafschop opleverde. Deze werd benut door Danny Moorman: 2-2. Met hernieuwde energie gingen de Sluzigers op zoek naar meer. In korte tijd waren zij meerdere malen gevaarlijk. Moorman en Kisjes (twee keer) hadden het vizier echter niet op scherp.

Door het uitblijven van een treffer leken de ploegen af te stevenen op een gelijkspel. In blessuretijd trok de thuisploeg alsnog aan het langste eind. Kamerling verstuurde een dito pass in de loop van Danny Moorman, die was uitgeweken naar de rechterzijde van het veld. Vanaf daar zette hij laag voor in de richting van de meegesprinte Kisjes, die de eindstand bepaalde: 3-2.

Volgende week speelt DESZ de laatste competitiewedstrijd van 2018. De ploeg gaat dan op bezoek bij Omlandia. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Sportlaan.