​Eerste nacompetitiewedstrijd prooi voor DESZ

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 22 mei | RODEN – Het vlaggenschip van DESZ is uitstekend begonnen aan de nacompetitie om klassebehoud. In de uitwedstrijd tegen derdeklasser ONR kwamen de rood-witten al voor rust op voorsprong, echter verzuimden zij lange tijd om de score verder uit te breiden. Pas in de laatste fase van het duel drukten de Sluzigers hun veldoverwicht uit door nog tweemaal te scoren: 0-3.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Al gauw waren zij dichtbij de openingstreffer. Rechtsback Thijs Pereboom ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en nam deze met veel gevoel op de slof. De doelman van de thuisploeg wist nog net zijn hand tegen het leer te zetten en zo te verlengen tot op de dwarsligger.

Ook in de fase na deze eerste kans, bleven de rood-witten het betere van het spel houden. Via Robin Rook was de ploeg andermaal gevaarlijk. Oog in oog met de sluitpost van ONR, slaagde hij er niet in om het speeltuig tegen de touwen te schieten. Kort hierna was het alsnog raak. Jarno Nieborg werd vrijgespeeld aan de linkerzijde van het penaltygebied, maar trof de paal. Danny Moorman stond echter op de juiste plek en verzilverde de rebound: 0-1.

Na deze openingstreffer bleven de Sluzigers aandringen. Een vlotte uitbreiding van de score leek dan ook aanstaande. Kansen kreeg DESZ voldoende. Zo schoot Moorman net naast, teisterde Dimitri Kamerling de lat en stuitte hij vlak voor rust op de doelman van ONR. De gastheren stelden hier slechts één mogelijkheid tegenover. Henrico Abma bracht simpel redding. Ruststand: 0-1.

In de beginfase van het tweede bedrijf leken de gasten verder te gaan met waar zij voor rust waren gebleven. Via Kamerling was DESZ namelijk dichtbij een uitbreiding van de score. Opnieuw zag hij zijn knal gered worden. Dit bleek voorlopig het laatste rood-witte wapenfeit. De ploeg werd steeds slordiger en genoot niet langer het veldoverwicht van voor rust.

Ondanks de mindere fase van DESZ, slaagden de gastheren er niet in om hier gebruik van te maken. De ploeg was weliswaar vaker op de helft van de bezoekers te vinden maar tot kansen kwamen zij nauwelijks. De Sluzigers, daarentegen, waren nog wel gevaarlijk. Van dichtbij stuitte Cor Koning op de keeper van ONR.

Met nog ruim vijftien minuten te spelen en het uitblijven van de beslissing, leek het duel af te stevenen op een spannende slotfase. Deze spanning bleef echter uit. Nadat de wedstrijd enige tijd had stil gelegen wegens een zware blessure van Gerjan Konterman, breidden de Sluzigers de score namelijk al gauw uit. Stef Raben (archieffoto) bediende Ronny Bakker op maat, die de bal simpel kon binnen schuiven: 0-2.

Het verzet van ONR bleek hiermee gebroken. Dit stelde DESZ in staat om, vlak voordat het laatste fluitsignaal klonk, een derde maal het net te laten bollen en de eindstand te bepalen. Kamerling stuurde Moorman diep en deze lepelde het speeltuig met veel gevoel over de doelman van de thuisploeg: 0-3. Dit was tevens de eindstand.

Aanstaande dinsdag speelt DESZ de terugwedstrijd, thuis tegen ONR. Aanvang: 20.00 uur, sportpark De Cingellanden.