Nieuws

Eenvoudige overwinning DESZ JO11-1

Auteur: Tjeerd Krol.

Maandag 23 april | Een week geleden werd de koppositie gepakt door DESZ JO11-1 en dan ben je ineens de favoriet. En dat met nog 6 wedstrijden te gaan. En zoals bekend is het moeilijker voetballen als favoriet, zeker als er diverse verleidingen op de loer liggen. Gemakzucht bijvoorbeeld, of gewoon lekker weer, buiten spelen, Koningsspelen, of de start van de kermis. Allemaal zaken die ook leuk zijn en belangrijk en ach we staan toch bovenaan. Tegen deze achtergrond begon zaterdag ochtend, met heerlijk voetbalweer, de wedstrijd van DESZ JO11-1 tegen SVI JO-3. Voor het eerst als koploper in actie.

De mannen en vrouw hadden twee keer scherp getraind en waren goed geprepareerd door de trainers en de leider, annex materiaalman. Het veld was lekker nat en het zonnetje scheen heerlijk. De wedstrijd begon rustig en kalm, het zou toch niet…..

Maar gelukkig, daar kwamen de combinaties al: Anouk, Imre en Sem combineerden op links mooi en de bal eindigde bij Milan die met een vlammend schot in de linkeronderhoek de keeper het nakijken gaf: 1-0. Helaas SVI gaf zich nog niet direct gewonnen en probeerde ook tot scoren te komen. Een harde doorgeschoten bal op het natte gras kwam recht op Thijs af, maar die moest nog even goed sprinten om weg te kunnen werken.

DESZ bleef lekker combineren en dit resulteerde in een aantal kansen voor Hugo en Joey, maar het was weer Sem die er met een hard afstandsschot voor de 2-0 zorgde, via de onderkant van de lat, of was het toch Hugo die het laatste tikje gaf?

Nog steeds wou SVI niet opgeven, maar Quinten, Bart en Anouk lieten niemand gaan en anders kon Thijs redding brengen. De kansen bleven komen, en Joey raakte voor het eerst de paal, maar het duurde tot vlak voor de rust voordat het 3-0 werd. Imre was neergehaald op een mooie plek links voor het doel. Milan bedacht zich geen moment en door een woud van benen werd de bal hard, vlammend, ingeschoten.

Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet door de trainers/leider en vrij snel na de rust lag de 4-0 in het doel, via een prachtige aanval waar bijna het gehele team bij betrokken was. Hugo was de afmaker en SVI gaf zich hierna eigenlijk gewonnen. DESZ bleef goed combineren waarbij Sem het laatste station was: 5-0. Vrij snel daarna mocht Sem aanleggen voor een vrije trap. Met een prachtige boogbal in de uiterste hoek gaf hij iedereen het nakijken 6-0, en zijn derde van de dag. Joey voelt ook dat het leuk is om te scoren en gaat op jacht, maar schiet eerst nog een keer op de paal. Dan komt zijn Maradona moment: eerst een zuivere panna, dan direct daarna een passje buitenom en zelf binnendoor, voordat hij met een heerlijk puntertje de keeper verschalkt en de 7-0 maakt.

DESZ is klaar en SVI is verslagen, maar helaas nog een zondagsschot van een spits die niet wou meewerken hieraan en de 7-1 einduitslag is bereikt. Wederom met mooi en goed voetbal. Een heerlijk begin van het weekend. Succes de komende 5 wedstrijden, zeker nu de concurrenten punten verliezen!

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO11-1 (7X7) >

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams