Een wedstrijd die geen schoonheidsprijs verdient

Auteur: Trouwe betrokken supporter.

Maandag 25 maart | Het is zaterdagmorgen 9 uur als we ons verzamelen bij DESZ om af te reizen naar Meppel voor de streekderby tegen Alcides JO-12-1. We zijn ruim op tijd en dat geeft ons als meegereisde ouders de tijd om lekker een kopje koffie te kunnen drinken en even lekker bij te kunnen kletsen.

De wedstrijd begint om 10.10 uur en we lopen dan ook naar het veld om te zien hoe onze voetballers het ervan af gaan brengen. In ons achterhoofd hebben we hierbij de verloren oefenwedstrijd tegen Alcides met 3-8 in de winterstop.

Als de wedstrijd begint staan we al binnen 2 minuten met 1-0 achter.

DESZ begint niet goed. Ze verdedigen slap, lopen veel te veel met de bal en er worden individuele fouten gemaakt. Alcides laat zien hoe het wel moet door met elkaar te combineren en driehoekjes te vormen. Alcides is dan ook het eerste half uur beter en we mogen van geluk spreken dat ze niet meer doelpunten maken.

In de lange rustpauze is de stand 2-1. In de 14e minuut maakt DESZ nog de 1-1, maar al snel volgde de 2-1 van Alcides.

Na de pauze gaat DESZ feller voetballen, wat een aantal pittige overtredingen van beide kanten tot gevolg heeft. DESZ komt dan zelfs nog op gelijke hoogte: 2-2. De laatste 15 minuten zijn fel en spannend. De scheidsrechter heeft in ieder geval zijn handen vol aan de wedstrijd. Zijn beslissingen leiden tot een aantal reacties van onze leiders en toeschouwers met als gevolg dat onze voetballers hierin meegaan. Ze zitten zichzelf in de weg en lijken tegen zichzelf te voetballen. Dit heeft tot gevolg dat ze de wedstrijd uit hun vingers laten glippen, want Alcides blijft meer als team voetballen en maken dan ook verdiend de 3-2.

Helaas komt DESZ niet meer op gelijke hoogte ondanks de vrije trap in de laatste minuut die op de lat belandt. Alcides wint terecht en DESZ moet deze wedstrijd snel vergeten.

Zaterdag 30 maart staat de thuiswedstrijd tegen Velocitas 1897 op het programma. Een nieuwe kans om te laten zien dat en hoe het beter kan. Succes boys #SamenDESZ!