Een wedstrijd bestaat uit 4 kwartieren

Auteur: René Bakker. Foto's: 8

Donderdag 18 mei | Op 6 mei 2023 stond in de vroege ochtend DESZ JO13-1 tegen sc Emmeloord JO13-1 op het programma. Een dag daarvoor leek het nog of we een streep door deze wedstrijd moesten zetten. 1 jongeman werd vrijdagavond abrupt ziek en trakteerde zijn ouders op een ware schoonmaakbeurt en de vakantie was bij een ander nog aan de orde. Het sprokkelen op een vrijdagavond (laat) van spelers bij 13-2 en 11-1 leek niet haalbaar. Ook zij kampten met ziekte en plotselinge afzeggingen. Hierdoor moest JO13-1 een beroep doen op vrienden van de show Niels en Marcel die elders opgepikt werden.

Na een uitleg in het honk van trainer René en leider Gijsbert, stonden de hoofden allemaal op aan tijdens de warming-up. Iedereen leek er enorm veel zin in te hebben en Emmeloord was vandaag een tegenstander waar een appel mee te schillen was. In Emmeloord hadden we immers maar 1 helft gespeeld. De andere helft hadden we 'geschonken' aan de plaatselijke helden en dat kwamen we de 2e helft niet meer te boven. Eindstand aldaar 3-2.

Op een zonnig Cingellanden startten we om 8.45 uur met de wedstrijd. Binnen een kwartier liepen we slapend tegen 0-2 aan, terwijl we tijdens de bespreking alsook voor de wedstrijd nog gewaarschuwd waren. We konden dus weer achter Emmeloord aanvangen. 8 minuten voor rust was het Haben die na al wat eerdere kansjes de bal bij de hand nam en verwoestend uithaalde : 1-2. Vlak voor rust letten we wederom even niet op en Emmeloord liet ons afdruipend de kleedkamer ingaan 1-3.

Na rust tapten we uit een ander vaatje en creëerden we echt leuk voetbal van achteruit en combineerden we erop los zoals we dat vaker doen tijdens de trainingen. Nu kwam het er ook uit en namen we wel het risico waar trainer René vaak over spreekt: altijd strak vooruit en dat mag met lef en risico. Daarbij horen ook fouten. Na een 3-tal dotten van kansen die we onbenut lieten, kregen we het deksel op onze neus. Een snelle uitbraak van Emmeloord resulteerde in de 1-4. De kopjes gingen iets omlaag, maar aanmoedigingen van de kant bleken het medicijn om wederom een vuist te maken.

De 2-4 van Niels en zelfs de 3-4 van Lyam volgden elkaar snel op en we hadden nog zo'n 7 minuten te spelen om het tot een goed einde te krijgen. Mogelijkheden kregen we ook alleen we maakten het niet af. Dan zal je het zien doordat wij de ruimtes laten dat Emmeloord er nog een keer doorheen walst. En dat gebeurde ook in blessuretijd : 3-5 eindstand.

Jammer boys ands girls. De volgende keer ook het 1e kwartier wakker zijn en met durf spelen. Dan komt het allemaal goed. De foto's zijn van de training vol spel en plezier van woensdag 10 mei 2023.