Een waar doelpuntenfestijn op de woensdagavond

Auteur: Erik van der Stouwe.

Vrijdag 21 september | Woensdag 19 september stond voor JO11-3 de laatste bekerwedstrijd op het programma. Uit tegen Vitesse’63 JO11-1. De aftrap stond al voor 18.15 en een korte tussenstop op De Belt om de heren Bijlsma op te pikken, werd er al om 17.15 uit Zwartsluis vertrokken.

Op het geluid en het enthousiasme van de spelers van JO11-3 in de kleedkamer afgaand, hebben ze er veel zin in vanavond. Dick en Erik geven aan dat zij in het eerste kwartier niets zullen zeggen. De trainers geven aan dat ze rust aan de bal en rust in het veld willen zien van geconcentreerde spelers. Dit was één van de leerpunten van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Dus is er ook rust vanaf de zijlijn.
In de eerste time-out zullen de aanwijzingen wel komen voor het vervolg van de wedstrijd.

Geen aanwijzingen geven vanaf de zijlijn valt de trainers best zwaar, zeker als er na drie minuten spelen al wordt gescoord door Vitesse. De verdediging van DESZ staat niet lekker en er wordt ook slapjes in gegrepen. De goede spits van Vitesse profiteert hier gretig van. Maar gelukkig hebben wij met Jorrit, Bjorn en Oskar ook voldoende scoren vermogen voorin. Nog geen minuut later scoort Oskar de gelijkmaker. Maar zo snel en makkelijk de gelijkmaker wordt gemaakt, zo gemakkelijk geven we ook weer een doelpunt weg. Want bijna vanaf de aftrap scoort Vitesse de 2-1. Dan is het tijd voor de eerste time out. Dick geeft aan dat er verdedigend echt een tandje bij moet. De aanwijzingen hebben hun uitwerking de DESZ-ers zijn minder afwachtend in hun verdedigende acties. De druk van Vitesse blijft wel, maar ze komen niet tot scoren.
Jorrit doet dat wel en brengt na een snelle uitbraak via Eline en Bjorn de 2-2 op het scorebord. De wedstrijd golft nu heen en weer. Maar de spits van Vitesse blijft een gevaarlijke klant en maakt het de DESZ verdediging buitengewoon lastig. Met mooie kapbewegingen, handig wegdraaien weet hij 3x op rij te scoren. Dat ging iets te snel. Met een 5-2 achterstand gaan we de rust in. De jongens en meisje van DESZ komen enigszins teleurgesteld naar de kant. Werk aan de winkel dus voor de leiders om het moraal weer op te lappen.
"De wedstrijd is nog niet gespeeld is en we gaan de tweede helft er gewoon weer vol tegen aan".
Jari trekt voor de 2e helft de keeperhandschoenen aan en Jan komt in het veld. Ook bij Vitesse vindt er een keeperswissel plaats. DESZ begint de tweede helft een stuk beter.

Er wordt vroeg druk gezet en de keeperswissel bij DESZ pakt goed uit. Jan brengt veel energie en meer diepte in het spel. Na een goede voorzet weet Jorrit van dichtbij de bal achter de keeper van Vitesse te rommelen. 5-3. En gelijk zien de toeschouwers het geloof toenemen bij de spelers van DESZ. Ze gaan er nu vol tegen aan. En een minuut later is het Oskar die er voor zorgt dat de keeper van Vitesse weer de bal uit het net moet halen. 5-4 en de spanning is weer terug. De spelers van DESZ willen nu meer. Ze voetballen meer en meer vooruit om op zoek te gaan naar de 5-5. Hierdoor ontstaat er te veel ruimte voor een snelle uitbraak van Vitesse. En Vitesse scoort hun 6de doelpunt. Maar de koppies gaan niet hangen bij DESZ en laten zich door het doelpunt van Vitesse niet van de wijs brengen. Ze gaan door met het vroeg druk zetten. En dit blijkt effectief Jorrit tekent voor de 6-5 en vervolgens ook voor de 6-6. Het gat is gedicht. En nu doordrukken.. En dat doen de spelers van JO11-3. Er wordt steeds beter gecombineerd en er zit meer rust in het spel. Kansen volgen elkaar nu op. Wederom is het Jorrit die scoort. DESZ komt voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dit is voor Vitesse het moment om de keeper weer terug te wisselen. Maar dit mag niet baten, de inzet van Bjorn vanaf rechts kan de keeper van Vitesse niet keren. DESZ komt op een 6-8 voorsprong. Lang kunnen ze echter niet genieten van de twee doelpunten verschil. De spits van Vitesse schiet de bal hard op het doel van DESZ. Voor Jari is er geen houden aan. 7-8. De spanning is voor even terug, maar vlak voor tijd scoort Oskar op prachtige wijze de 7-9. Hij neemt de corner van links zelf, dribbelt een stukje het veld in en schiet de bal over alles en iedereen heen in de rechter bovenhoek. Vitesse mag nog aftrappen, maar al snel fluit scheidsrechter af.

DESZ JO11-3 toont veerkracht en sleept er een knappe overwinning uit. De spelers zijn blij en hebben veel geleerd vanavond. "Koppies niet laten hangen, maar blijven voetballen".
Deze ervaring nemen we mooi mee naar onze eerste competitiewedstrijd komende zaterdag, thuis tegen d'Olde Veste JO11-2.