Nieuws

Een verhitte derby om de nacompetitie

Auteur: Leon van Dijk.

Donderdag 11 april | Na een weekje welverdiende pauze waarin we mochten genieten van heerlijke bekerclashes van zowel onze topvrouwen als van de separatisten van DESZ 3, hadden we weer een belangrijke pot voor de boeg. Het ging om de strijd om plek 3. Als kers op de slagroomtaart was het ook nog eens een derby, die zich af zou spelen op eigen grondgebied.

Om 14:30 werd er afgetrapt tegen het elftal van trainersduo Volken-Schotanus. Uit in Hasselt werd het 1-1 en de spanning tussen beide ploegen was te merken. DESZ begon ijzersterk aan de wedstrijd en zette sterk druk op de helft van Olympia. Die wisten er niet onderuit te voetballen en kwamen daardoor totaal niet aan het spel te pas. Kansen waren er wel, maar het duurde even tot de bal tegen het net vloog. Uiteindelijk was niemand minder dan Ronster het Racemonster die de openingstreffer maakte na een (on)verwachte diepe bal op maat van Jarno. Een fenomeen dat toch akelig vaak voor komt. Na de 1-0 zakte het baltempo in en ging het vooral om het controleren van het spel. Het doel van de Hasselters werd een stuk minder bestookt met aanvallen en op een grote kans van Janiek na, was er eigenlijk geen dreiging meer.

Dit langzame spel zette zich door toen de jongens uit de kleedkamer kwamen. Olympia kreeg veel ruimte op het middenveld en kreeg weinig druk van de thuisploeg. Het was duidelijk dat de titel zijn naam eerder aan de temperatuur te danken had dan aan het pittige voetbal van de Sluzigers. De aanvallen van Olympia waren niet persé veelbelovend, maar er werd dusdanig slap verdedigd dat de 1-1 halverwege de 2e helft na een corner binnen kon worden getikt. DESZ leek geen antwoord te hebben op het offensief van Olympia en niet heel veel later viel de bal na een voorzet ongelukkig binnen. Met een stand van 1-2 en nog 20 minuten te klok was het aan de jongens om keihard te knokken voor wat punten. Met matig voetbal en talloze slechte voorzetten leken de laatste minuten zonder al te veel gevaar verloren te gaan. Na 5 minuten extra speeltijd en een (volgens trainer Schotanus) omstreden beslissing van Veldhuizen was toch nog een laatste kans uit een vrije trap vanaf de zijlijn. Deze wist Sander prachtig binnen te koppen om zo de stand weer gelijk te trekken. Het toch verdiende punt, met als gevolg het behoud van de 3e plaats leidde tot een enorme ontlading op sportpark de Cingellanden.

Met frisse energie om de strijd voor de nacompetitie te voltooien spelen we volgende week tegen MSC 2 op sportpark Ezinge. We zien jullie dan!

Meer nieuws van DESZ 2 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams