Nieuws

Een trotse koploper: DESZ JO11-1

Auteur: Tjeerd Krol.

Maandag 16 april | Elk groot team heeft een wedstrijd nodig waarbij de puzzelstukjes op zijn plaats vallen: het Ajax van 1995 en het Ajax van vorig jaar hadden zo’n wedstrijd en het leidde tot fantastisch mooi voetbal, een finale en soms een beker! Ook DESZ JO11-1 had zo’n wedstrijd een paar weken geleden, tegen Go Ahead Kampen waarbij een 4-2 achterstand in de slotminuten werd omgebogen naar een 6-5 overwinning.

Nadat alle spelers een tussentijdse beoordeling hadden gekregen van de trainers en er in de weken daarna werd getraind op de wat minder goede onderdelen, zoals het schieten en passen met het slechte been, was het afgelopen zaterdag het moment van de waarheid: de wedstrijd tegen CSV'28 JO11-2, de mede-koploper.

Alle ouders was opgeroepen om de spelers aan te moedigen. Sommige ouders hadden de keuze tussen verschillende topwedstrijden van hun kinderen en er waren er die de spelers aanmoedigden van over de provincie-grenzen. De inzet was het worden van de enige koploper in de competitie.

De spelers begonnen scherp aan de wedstrijd en het was duidelijk dat ook de tegenstander er alles aan was gelegen om deze wedstrijd te winnen. Het tempo lag hoog en de vergelijking met een van de wedstrijden van afgelopen week, Manchester City-Liverpool, was snel gemaakt.

Uit een mooie, verre ingooi van Milan ontstond vrij snel een kans voor Hugo, maar via de keeper werd het schot verwerkt tot een corner. Imre passeerde zijn tegenstander met een mooi pass buitenom, maar helaas de voorzet leidde tot niets. Sem, die heerste op het middenveld, probeerde het een paar minuten later met een vlammend schot van afstand, maar dat ging net over.

Ook CSV probeerde bij het doel van Thijs te komen, maar dit bleek alleen mogelijk met een lange uittrap van de keeper. Anouk en Bart hadden hun handen vol aan de aanvallers, maar gaven ze geen enkele gelegenheid om gevaarlijk te worden.

Via een knappe combinatie van Quinten en Joey ontstond de volgende mogelijkheid, maar dit keer stond de paal in de weg. Weer een paar minuten later kreeg Sem de bal en hij zag geen afspeel mogelijkheden, zodat een solo langs vier a vijf CSV'ers tot een mooie kans leidde, maar deze keer was de keeper attent.

In de rust werden de spelers toegesproken door de trainers: "CSV heeft maar één goede speler, ze gebruiken alleen de lange bal, dus blijf voetballen, passen en dan komt dat doelpunt er wel"

Dat bleken wijze woorden, want de lange bal bleef gebruikt worden door CSV en we moesten lang wachten voordat het doelpunt viel, maar uiteindelijk was daar een mooie aanval van achteruit via Anouk, Imre en uiteindelijk Joey die koelbloedig het net wist te vinden. En daar was iedereen erg blij mee.

Nu moest CSV wel komen, maar ze bleven de lang bal gebruiken. DESZ moest verder achteruit, maar behalve een vrije trap die door Thijs moest worden gered, waren er geen uitgespeelde kansen voor CSV. Bart, Milan en Quinten hielden de rechterkant dicht, terwijl Anouk, Sem en Imre ervoor zorgden dat er niemand over links kwam. Hugo en Joey vochten diverse duels uit met de verdedigers van CSV en dit leidde tot een woede uitbarsting van Hugo toen hij voor de tweede keer weer afgefloten door de scheidsrechter wegens duwen (wat wederzijds gebeurde). De scheidsrechter was danig onder de indruk en gaf een scheidsrechtersbal in plaats van een vrije trap na deze monoloog.

Uiteindelijk kreeg DESZ in de laatste seconden een corner die Imre op zijn gemak met links liet indraaien. Met behulp van een grabbelende keeper werd de eindstand van 0-2 bereikt. De mannen en dame zijn koploper met mooi en goed voetbal. Succes in het vervolg van de competitie!

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO11-1 (7X7) >

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams