Een spannende pot met veel mooie doelpunten voor JO13-2

Auteur: Emiel van Dijk.

Zondag 30 augustus | De kop is eraf; de eerste bekerwedstrijd voor JO13-2 is geëindigd in een gelijkspel met 5-5. Al snel na het startsignaal, scoorde VHK de 1-0. Net zo snel scoorde Jan namens DESZ de 1-1 na een prachtige corner genomen door Fabian. Daarna is het DESZ die de druk opvoert en steeds beter in de wedstrijd zit.

Diaz scoort de 1-2 waarmee DESZ op een verdiende voorsprong komt. DESZ heeft in deze fase van de wedstrijd de meeste kansen. Na een overtreding krijgt DESZ een strafschop, die helaas gemist wordt. 1-2 is de ruststand.

Na de rust is het bijna een herhaling van de start van de eerste helft; een snelle goal van VHK en ook weer een snelle tegentreffer door Jan. Hij maakte handig gebruik van de situatie waarbij de verdediging van VHK de bal vrij liet liggen. Daarmee is de stand inmiddels 2-3 in het voordeel van DESZ.

Het initiatief dat in de eerste helft vooral bij DESZ lag, wisselt tussen de beide clubs in de tweede helft. Over en weer zien we mooie acties en af en toe ook onnodig balverlies.

Zoals de beide teams qua initiatief elkaar afwisselen en (in de tweede helft) aan elkaar gewaagd zijn, loopt ook de score gelijkmatig op. VHK maakt de 3-3.

Vanuit het middenveld zet de aanvoerder Fabian DESZ weer op voorsprong met een prachtig afstandsschot. De keeper van VHK had daarbij geen enkele kans.

VHK zet vrijwel direct de stand gelijk op 4-4. Jorrit maakt de 4-5, voor de keeper langs in de hoek.

En zoals de balans tussen de beide teams was, werd uiteindelijk de stand ook gelijk door een treffer van VHK. Eindstand: 5-5.

Zowel voor de trainers als voor de meegekomen ouders aan de kant, was het een mooie pot om naar te kijken. De spelers van DESZ hebben laten zien dat we dit jaar nog veel kunnen verwachten!