Nieuws

Een nat pak voor DESZ 1

Auteur: Bram Makkink.

Maandag 27 maart | Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van DESZ 1 de uitwedstrijd tegen v.v. Hierden gepland. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd pas in de slotfase beslist (2-3). De ploeg uit Hierden staat momenteel op de tweede plek. Een geduchte tegenstander dus voor de Sluzigers.

De harde wind die over het sportpark raast is een uitdaging voor beide ploegen, hoge ballen zijn bijna onmogelijk te bespelen. De eerste grote kans is voor de thuisploeg maar De Lange weet een doelpunt te voorkomen. Niet veel later wordt keeper Jannick wederom aan het werk gezet en dit blijft zich herhalen. De goalie van DESZ bewijst zichzelf en het team een grote dienst en pakt vele schoten van Hierden. De Lange staat een fantastische pot te keepen, maar een doelpunt kan hij helaas uiteindelijk toch niet voorkomen. De bal wordt binnengetikt via de rebound. We gaan rusten met een stand van 1-0.

Het spel wordt hervat en een fikse stortbui volgt. Het is DESZ dat sterk uit de kleedkamer komt en profiteert van de harde wind. Twee kansen zijn voor de bezoekers. Naberman met een goed schot maar zijn bal wordt gepakt door de keeper. Even later ziet Naberman de doelman van Hierden ver uit z'n doel staan, Naberman schiet! Maar de bal belandt op de lat…

Je zult het altijd zien, kansen aan de ene kant en de goals vallen aan de andere kant. Hierden kopt raak uit een corner, 2-0. Hierdoor ontstaat wat onrust, DESZ gaat te gehaast op zoek naar een doelpunt. Een rommelige fase volgt waarin weinig lukt. DESZ wordt slordig en krijgt nog eens twee doelpunten om de oren. Weer een zure nederlaag, waar eerst werd gedacht wat te kunnen creëren mislukte deze middag.

DESZ ziet Hatto-Heim ook nog eens uitlopen naar een gat van 6 punten door hun gewonnen wedstrijd tegen Horst. Volgende week krijgen de mannen van DESZ het niet makkelijker, Batavia uit Lelystad is de volgende tegenstander. Ze staan momenteel tweede in de competitie met twee wedstrijden minder dan de huidige koploper.

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams