Nieuws

Een koude 0-0 voor DESZ JO13-1

Auteur: Ronald Marsman.

Maandag 27 januari | We stonden weer met velen langs de lijn. Met de temperatuur net boven nul. Om 09:00 uur de aftrap. In de mist. Met de spieren nog niet helemaal warm begon DESZ JO13-1 aan de wedstrijd tegen ESC JO13-1. Een sterke tegenstander uit Elburg.

Het werd al gauw duidelijk dat we niet met zomaar een tegenstander te maken hadden. Deze jongens zijn goed op elkaar ingespeeld, vinden elkaar blindelings, zijn gevaarlijk met spelhervattingen en staan hun mannetje. Als ik het goed opgevangen heb zijn deze jongens (en meisje?) kampioen geworden in de eerste klasse.

Des te knapper is het dat onze jongens gevochten hebben als leeuwen, Thijs, onze keeper, de nul wist te houden (net als Zoet), de verdediging knap overeind bleef (kan Ajax niet zeggen), het middenveld sterk optrad en strooide met passes (zoals Feyenoord) naar voren richting een voorhoede die tot een aantal leuke counters kwam (Groningen gezien?)

In tegenstelling tot Groningen ontbrak het onze spitsen aan geluk en bleef het heel lang nul – nul. Tot het eindsignaal aan toe. Zelden een wedstrijd van deze jongens gezien waarbij de beginstand ook gelijk de eindstand was.

Elburg was gelukkig niet zo scherp en schoot heel veel ballen over en naast het doel en af en toe moest Thijs optreden, samen met een sterk opererend verdedigingspact van Bart, Quinten, Milan en Desiree. Op het middenveld Sem, Jack, Coen, Oscar en in de aanval Joey, Cas, Hugo en Imre.

Bas kon vanwege een gebroken pink nog niet meedoen helaas maar zat keurig op de bank zijn ploeggenoten aan te moedigen.

Trainers / leiders waren vandaag Lars en Max zonder Albert maar dat ging allemaal prima. Plus een hele goede assistent scheidsrechter die het overigens wel warm had (als 1 van de weinigen).

We hebben vandaag alles gezien: ballen op de paal en op de lat, grote kansen voor beide ploegen, missers aan beide kanten. Vandaar dat de uitslag misschien ook wel terecht was. Het verdiende geen winnaar.

Wel was het een zeer leerzame wedstrijd waar we toch met een goed gevoel aan de 2e seizoenshelft kunnen beginnen.

Veel succes!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams