Nieuws

​Een keurige 3de plek voor de meiden van MD1 op het ING-toernooi

Bekijk alle foto's!
Auteur: De trainers. Foto's: 4

Maandag 6 juni | Zaterdag 3 juni stond er voor MD1 nog het ING meidentoernooi op het programma. DESZ was deze dag ingedeeld bij IJvv MD1, USV MD1, sc Makkinga MD1 en WVF MD2. Gezien de resultaten in de competities van de andere teams en het feit dat er een aantal teams dispensatiespelers hebben kon het wel eens een zware voetbalochtend worden voor DESZ​.

Eenmaal aangekomen op het sportpark bleek dat we de shirts waren vergeten. Gelukkig bleek er nog een auto met supporters onderweg te zijn en hebben dan ook met een klein omweggetje de shirts opgehaald. (hiervoor dank). Helaas waren de shirts net te laat voor de 1ste wedstrijd en begonnen we maar met hesjes aan. Op een slecht veld werd afgetrapt tegen de thuisclub IJvv MD1. Een rommelige wedstrijd waar DESZ zeker niet wakker was. Waren het de hesjes die veel te groot waren, de warmte, het slechte veld, vermoeidheid na een kampweek of ontbrak het aan de vorm bij MD1. Het was in ieder geval een rommelige wedstrijd waar eigenlijk geen kansen werden gecreëerd. Jammer genoeg door een communicatiefout achterin kon IJvv er heel gemakkelijk met de bal vandoor en de 1-0 binnen tikken. Dit was dan ook de uitslag.

De 2de wedstrijd werd gespeeld op een beter veld tegen sc Makkinga MD1. De angst kroop in de koppies van de meiden van DESZ, weer een tegenstander die bijna allemaal een kop groter waren. De meiden uit Zwartsluis kwamen fysiek te kort tegen de lange Friezen. Maar iets slimmer voetbal aan DESZ zijde zorgde ervoor dat er meer kansen werden gecreëerd. Zo waren de beide Brittjes dicht bij een goal maar de keeper stond op de goede plek. Gescoord werd er deze wedstrijd niet dus eindstand 0-0. Er had meer ingezeten maar het 1ste puntje was binnen.

Dat het beter moest was iedereen het wel over eens. Eventjes een momentje om iedereen weer op scherp te zetten. Een paar tactische veranderingen in het veld werden doorgevoerd en zo gingen we ons opmaken voor de 3de wedstrijd. Strijd/doorzetten en niet opgeven!
DESZ startte erg sterk maar kwam ongelukkig op een 0-1 achterstand. We bleven voetballen en Francesca maakte direct de 1-1. De spanning was weer terug. Jammer genoeg werd USV sterker en sterker en wisten nog 2 maal het doel te vinden. Eindstand 1-3.

De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om de troostfinales te bereiken. DESZ ging weer voetballen, het combinatiespel waar de laatste weken op getraind was kwam terug en WVF werd een beetje zoek gespeeld op het veld. Meerdere malen werd de achterlijn gezocht door Rosa en Babette en later ook door Naomi en Marit. Uit een van die voorzetten viel dan ook de 1-0. Al snel volgde ook de 2-0. DESZ kon zich gaan opmaken voor de wedstrijd om de 3de plek. Klasse gedaan!

Geheel verrast waren we dat de tegenstander in de troostfinale IJvv was. Een mooie return aangezien we de 1ste wedstrijd het heel makkelijk hebben weggegeven. Een spannend begin waarbij kansen aan beide kansen werden gecreëerd. DESZ stond er als collectief en hielpen elkaar waar nodig. De verdediging Zjeny, Daniek, Luciana en Nynke stond sterk en ook Geanne deed een aantal prima reddingen. Een dieptepass op de rappe Francesca deed het publiek juichen. De bal vloog onhoudbaar tegen de touwen 1-0! Ook Lisanne probeerde het nog een van afstand maar hierbij redde de keeper uitstekend. Ook IJVV had een snelle spits die het via de rechterkant probeerde. Goed verdedigingswerk zorgde ervoor dat de IJVV-speelster een geïrriteerde indruk maakte. Niks van aantrekken en blijven voetballen. Weer een mooie aanval aan de kant van DESZ zorgde ervoor dat de marge werd vergroot. Weer was het Francesca die ook de 2-0 erin knalde. De 3de plek werd veilig gesteld!

Topprestatie meiden! Een geweldige afsluiting van een seizoen met ups en downs.

Geanne, Annelien, Marit, Zjieny, Kim, Luciana, Daniek, Nynke, Britt S, Britt B, Naomi, Babette, Rosa, Lisanne en Francesca bedankt voor een leuk seizoen MD1!

Namens MD1 willen we de grensrechters die elke week van de partij waren bedanken voor hun inzet. Ook de supporters bedankt voor jullie aanmoedigingen langs de lijn!

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams