Een goede start is het halve werk bij DESZ F4

Auteur: Tjeerd Krol.

Maandag 7 maart | Op een koude zaterdag begon voor Desz F4 het voorjaarsseizoen met een wedstrijd thuis tegen Staphorst F5. Na een dubbele longontsteking was leider Dick ook weer van de partij, evenals Hugo die in de winterstop de overstap heeft gemaakt naar F1. Meike, Senna en Aeron waren helaas niet aanwezig dus de andere 8 moesten het vandaag gaan waarmaken tegen het altijd lastige Staphorst.

Dat de winterstop even had geduurd bleek direct na de aftrap: Staphorst liep zo door de verdediging en via een van richting veranderd schot was het direct 0-1. De mannen en dame moesten duidelijk nog even in het ritme komen want na een paar minuten een bijna identieke situatie: Staphorst liep weer dwars over het veld en Bram, Declan en Vera konden er niet bij: 0-2. Vanaf dat moment begonnen ze te voetballen. Hugo had een paar goede acties; Cas liet een lekkere rush langs de zijlijn zien en Jari stond na een knalhard schot van Hugo op de goede plaats om de 1-2 te scoren en gelijk gingen ze door met aanvallen. Bram kwam goed door op links en schoot de bal achteloos met de rechter buitenkant buiten het bereik van de keeper: 2-2.

Nu kon de wedstrijd pas beginnen. Het spel ging op en neer en Thijs moest een paar keer knap redden en had daarbij vaak de hulp van Declan en Vera.

Op het middenveld deden Bram en Cas erg hun best en liep Hugo zich de longen uit het lijf. Dit resulteerde in een paar goede kansen voor Jari en Marijn, maar helaas stond de keeper op de goede plaats. Ook Staphorst probeerde weer te scoren en kregen op een gegeven een corner. Deze werd in eerste instantie afgeslagen maar het schot ging via een paar benen van DESZ toch in het doel: weer een achterstand 2-3.

Gelukkig ook vrij snel daarna rust waardoor Ronny en Dick iedereen wat advies konden meegeven. Na de rust had DESZ de zaken beter voor elkaar en werd snel de gelijkmaker gemaakt. Cas snelde voorbij zijn verdediger en schoot snoeihard raak: 3-3. In de daarop volgende aanvallen wist Thijs goed te redden en uit zijn uittrap kon Hugo de bal aannemen en doorspelen op Declan die vrij op de keeper afging en met een gericht schot eindelijk de voorsprong voor DESZ: 4-3.

Staphorst voelde de winst wegglippen en probeerde uit alle macht weer gelijk te maken, maar Bram en Vera hielden veel aanvallen tegen en anders was er nog Thijs die redding bracht. Achterin bij Staphorst vielen gaten en Marijn, Jari en Hugo probeerden uit alle macht de score te vergroten, maar helaas zonder geluk. Tegen het einde van de wedstrijd was het nog eenmaal een combinatie van Cas met Declan die voor de bevrijdende treffer zorgde: 5-3. De wedstrijd werd goed uitgespeeld zonder verdere doelpunten. Een goed begin van de voorjaars competitie. Ga zo door!