Nieuws

Een goede start is het halve werk!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Tjeer Krol. Foto's: 29

Dinsdag 24 september | Vrijdagmiddag: Kan er iemand voor ons rijden zaterdag? Tuurlijk geen probleem. Alhoewel, datzelfde bericht had ik de week ervoor ook aan iemand gegeven, zoals terecht door een aantal oplettende ouders werd gemeld. Tja, waar lag het probleem: was het de schuld van de trainer die niet meer op donderdagavond een herinnerings-appje stuurt? Of kon ik thuis iemand de schuld geven? Gelukkig wist Renate op zaterdag ochtend wel raad: Een masterclass Whatsapp! Het schema was natuurlijk ruim van tevoren verzonden door de leiders en daar stond keurig in wie wanneer wat moest doen. En vanaf volgende week kan ik dat bericht met een druk op de knop weer vinden, onder de favorieten. Een goede voorbereiding is dus het halve werk!

Gelukkig was ik op tijd bij de eerste helft, in tegenstelling tot een paar ouders, want DESZ JO13-1, spelend tegen SC Emmeloord JO13-1, was gelijk scherp en vanaf de aftrap zagen we een prachtige aanval over links met Bas, Coen en Imre die vakkundig werd afgerond door Hugo. Het thuisspelende Emmeloord had het moeilijk met het afwisselende en gevarieerde spel van onze kids. Helaas zonder Jack die een leuk feestje had dit weekend, stond het binnen een paar minuten gewoon 0-3. DESZ was met name over de linkerkant gevaarlijk en dat resulteerde in een schitterend doelpunt van Imre en de tweede van Hugo. En dat allemaal binnen 10 minuten. Zij hadden dus wel door dat een goede start het halve werk was.

Ook de andere spelers van DESZ lieten van zich horen. Quinten en Sem hielden het achterin goed dicht en Milan ging regelmatig de combinatie aan met Desiree en Cas, zodat Joey er 4-0 van kon maken en ook de 5-0 was, met hulp van Oscar snel gemaakt. Helaas na 20 minuten goed voetbal en een 0-5 voorsprong, dachten de dame en heren dat een goede start wel voldoende was en dat je daarna wel rustig kon verder voetballen ende tegenstander wat meer ruimte kon laten. Helaas, dat feest ging niet door. Thijs werd een paar keer getest, en vlak voor de thee pauze had Emmeloord weer het gevoel in de wedstrijd te zitten met een stand van 2-5.

Gelukkig hadden de manschappen van Albert en Lars in de theepauze alles weer even goed neergezet. De tweede helft was overzichtelijk. DESZ was aan het combineren en controleren en Emmeloord was aan het tegenhouden. Alleen de spits van Emmeloord wou nog wel wat proberen, maar Bart stond daar keurig zijn mannetje. Het duurde even, maar toen vond DESZ het net weer. Zowel Hugo als Imre stonden nog een keer aan het einde van een mooie aanval en zorgden voor een 2-7 eindstand. Hierna was het de wedstrijd uitspelen tegen een Emmeloord dat nog een beetje aan het tegenstribbelen was, maar dat leverde geen noemenswaardige problemen meer op voor Thijs. De drie punten zaten in de tas na gewoon een goed potje voetbal bij prachtige weersomstandigheden.

De competitie is gestart met drie punten en dat is altijd lekker in zo'n eerste wedstrijd. De volgende weken beloven wat zwaarder te worden, maar met deze inzet en wijze van voetbal gaat dat vast goed komen!

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams