Nieuws

​Een clash zonder splash…

Auteur: Rene Bakker.

Vrijdag 1 april | Daar MSC E6G, een medetitelkandidaat in onze nog prille competitie, de wedstrijd wederom geen doorgang kon laten geven, waren wij wederom aangewezen op een oefenwedstrijd. Wiljan Kattenberg wilde graag tegen ons oefenen daar we nog memories hadden van 3 seizoenen geleden. Destijds 2 tegen elkaar opgaande teams die de competitie kleur gaven in een hele mooie wedstrijd in Genemuiden. Veel leeftijdsgenoten waren nu na 3 seizoenen weer aan elkaar gekoppeld. Helaas kon Damian Oosterkamp niet vanwege een vervelende aanhoudende liesblessure. Hij werd vandaag ook gemist vanwege zijn snelheid, inzet maar vooral omtrent diens prettige praatjes.

Welnu rond half 10 waren wij neergestreken in een nederzetting van Zwartsluis, genaamd Genemuiden. SC Genemuiden E6, uitkomend in de 4e klasse 02 Oost, dezelfde klasse als DESZ E4G. Het was prachtig weer, een heerlijk veld, en de vrouwelijke supporters waren weer in grote getallen aanwezig. Kortom, een prima basis voor een mooie pot voetbal tegen de groen witten.

Na de warming up rond een uur of 10 begonnen we wat mat aan de wedstrijd. Tegen grote jongens die wat robuust acteren, kijken we toch wat op. Toch kwam daar na een paar minuten verandering in en kwamen er mooie aanvallen. Genemuiden was nog niet erg wakker en Kobe Marsman maakte daar mooi gebruik van door snel binnen 12 minuten de 0-2 op het bord te zetten. Goed samenspel tussen Noah, Carolien en Kobe brachten de groen/witten aan het wankelen. Nog een aantal kansen werden helaas door onze voortsen teniet gedaan wat eigenlijk leidde tot een kanteling van de wedstrijd. Uit het niets maakten de gastheren de 2-2 waarbij we verdedigend alles behalve goed stonden. Ook de voorwaartsen 'schakelden' niet over tot verdedigen waardoor Rick, Angelina, Elion, Evan en als laatste Justin het nakijken hadden.

Rust… en ja, de trainer / leider had het juiste gezien rond de omschakeling van diens troepen…. Meer druk vooruit, samenspelen in balbezit, waar nodig een actie zelf maken en verdedigen indien we geen bal hadden. Wil je niet verdedigen, dank om je naar de kant. Een ander gaat niet opdraaien voor jou balverlies. Die afspraken werden gemaakt en we begonnen fris aan de 2e helft.

Niet veel bleef overeind van de gemaakte afspraken. Genemuiden maakte vrij simpel de 3-2, maar het was wederom Kobe Marsman die gretig de 3-3 maakte. Een mooie goal door mooi samenspel. Het was Noah Kikkert die vaak aan de basis stond van een individuele actie. Echter, hij vergat te vaak 1 ding: het laatste zetje richting een medespeler om zo de voorsprong af te dwingen. En wat zie je dan? Juist, dan ligt de bal vaak snel in ons eigen netje. Onze keeper blonk vanmorgen bij 2 doelpunten ook niet uit… maar moet gezegd, hij gaat wekelijks vooruit. En dat is winst!

Vlak voor tijd maakte Genemuiden aan al onze illusies een eind door de 3-5 aan te tekenen. Een leuk duel waarin beide teams mooi aan elkaar gewaagd waren.

Wellicht later dit seizoen nogmaals oefenen tegen elkaar was de afspraak… we zullen zien of we dit in Zwartsluis nogmaals kunnen doen.

Mannen en vrouwen, blijf bij de les, want dit was een les in effectiviteit vandaag.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams