E2 lijdt voor het eerst puntenverlies tegen FC Oldemarkt E1

Auteur: Ronald Kerssies.

Zondag 22 maart | Zaterdag 21 maart om 10 uur de aftrap van DESZ E2 tegen Oldemarkt E1. Onze jongens en dame hadden er na hun warming up duidelijk zin in. Na twee gewonnen wedstrijden was het moraal van onze ploeg goed te noemen. Zelfverzekerd begonnen ze aan de wedstrijd.

Na een beetje aftasten van de tegenstander begonnen onze jongens en dame gas te geven. De aanval werd gezocht en halverwege de eerste helft schoot Tiemen de 1-0 binnen. Niet veel later werd het 2-0 door Jelmer. Oldemarkt was duidelijk niet gekomen om te verliezen en zocht nu ook nadrukkelijker het doel van Simon op. De 2-1 was dan ook snel gemaakt. Ondertussen begon het te regenen en deze regen werd steeds heftiger en er waren zelfs hagelstenen te zien. Waar de toeschouwers hun heil zochten onder de paraplu of dug-out, stonden onze jongens heldhaftig op het veld.Niets aantrekkend van het weer schoot Tiemen de 3-1 binnen. Toch lukte het Oldemarkt om nog 3-2 te scoren. Vlak voor rust zorgde Tiemen met zijn 3e treffer voor de 4-2.

Het was ondertussen gestopt met regenen en hagelen. De spelers keken een beetje verkleumd om zich heen. Het was duidelijk dat de een meer last van de nattigheid had dan de ander. Na de speech van de leiders Jarno en Oscar stonden de heren en dame weer in het veld. Het begin van de tweede helft was veelbelovend. Huub scoorde uit een corner en de stand was op 5-2 gebracht.

Deze wedstrijd lijkt gespeeld met 3 doelpunten verschil mag je dit niet meer weggeven. Toch weet Oldemarkt vrij snel de 5-3 te scoren. Er lijkt nog niks aan de hand, zeker als er een penalty aan DESZ wordt gegeven. Tim mag de penalty nemen maar schiet hoog en hard over het doel.Krijgen de jongens van Oldemarkt hier moraal van? Even later scoren ze en de stand staat ineens op 5-4. Je voelt dat onze jongens en dame zenuwachtig worden en ze maken foutjes. Niet veel later vlak voor tijd wordt het dan toch 5-5. Balende gezichtjes na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Volgende week weer een kans.