​DZOH 3 makkelijke prooi voor DESZ 2

Auteur: Mart Sikkema .

Dinsdag 13 februari | DESZ 2 heeft de laatste weken te kampen gehad met een reeks blessures en een vervelende verkoudheid die door het team ging. Hierdoor moest het team gehavend aan de wedstrijd beginnen. Om de situatie aan te pakken, maakte Joël, normaal gesproken de linksbuiten van het eerste team, zijn rentree in het tweede team op de linksback positie. Ondanks deze uitdagingen behield DESZ echter alle vertrouwen om het derde team van DZOH te verslaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal had DESZ de controle over de wedstrijd. Het creëerde al vroeg enkele kansen, maar slaagde er niet in om te scoren. Het was echter DZOH die in de 10e minuut de score opende met een doelpunt uit een counter, waarbij de linksbuiten de bal in de verre hoek plaatste na een 1-op-1 situatie.

Ondanks deze vroege tegenslag raakte DESZ niet van streek en bleef rustig voetballen.

In de 21e minuut wist Ronny uit een corner de 1-1 binnen te koppen. Niet veel later kon Ronny opnieuw toeslaan en de 2-1 binnenschieten. DESZ bleef kansen creëren, maar slaagde er niet in om de voorsprong voor rust te vergroten.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. In de 70e minuut slaagde Raoel erin om na een mooie aanval over veel schijven de 3-1 te maken. En in de 90e minuut voegde Raoel nog een doelpunt toe aan zijn seizoenstotaal door zijn tiende goal te maken.

Met deze overwinning op zak kan het tweede team de komende twee weken even rust nemen voordat ze op zaterdag 2 maart weer op volle sterkte aan de start verschijnen voor alweer de vierde derby van het seizoen tegen VHK. De vorige ontmoeting eindigde in een spectaculaire 3-4 overwinning voor DESZ, dus er wordt wederom spektakel verwacht!