Dynamisch DESZ 2 met 2-5 te sterk voor Vitesse 2

Auteur: Demian Slurink.

Maandag 18 september | Koekange – Afgelopen zaterdag 16-09 mocht DESZ 2 in haar laatste bekerwedstrijd aantreden tegen Vitesse 2. Na tweemaal met 3-2 te hebben verloren in de bekercompetitie was doorgaan geen optie meer, waardoor de focus lag op de teamontwikkeling. Meer voetbal, snellere combinaties en sterker in de duels.

Vanaf minuut 1 bleek DESZ scherp te zijn en zette het haar tegenstander druk. Doordat er veel beweging was op het middenveld ontstond er ruimte om te voetballen. Dit leidde al in de openingsfase tot een vroege treffer. Dion werd diep gestuurd en wist zijn directe tegenstander af te schudden. Eén op één met de keeper bleef hij rustig en tekende zodoende voor de 0-1.

Helaas kon er niet heel lang van deze voorsprong worden genoten. DESZ leed eenvoudig balverlies in de aanval en verloor vervolgens haar duels in de omschakeling. Hierdoor wist de rechtsbuiten van Vitesse een goede voorzet af te leveren. De spits wist de bal voldoende aan te raken om de gelijkmaker aan te tekenen.

Ondanks de tegengoal bleef DESZ sterk in haar positiespel. Het balletje verplaatste zich eenvoudig van achteruit door het middenveld dat sterk speelde. Hierdoor ontstond ook de 1-2. Vanuit achteruit werd het middenveld ingespeeld. Nadat Hans de bal terugkaatste op Jan Visscher, zag laatstgenoemde de ruimte die was ontstaan achter de verdediging. Met een scherpe bal stuurde hij Demian diep die door kon lopen richting goal. Daar waar de hoek meer geschikt was voor een voorzet besloot de middenvelder zelf uit te halen. Het dak van het doel werd gevonden en DESZ kwam zo opnieuw aan de leiding. Nog voor rust werd de voorsprong vergroot na 1-3. Mark van Eerde stoomde door van centraal achter tot rechtsvoor en kreeg de bal hoog aangespeeld vanuit achteruit. Zonder enige twijfel speelde hij de bal in één keer door vanuit de lucht en wist zowaar Ajay te bereiken die recht voor de goal uitkwam. Een goede aanname gevolgd door een koelbloedig schot betekenden een 1-3 voorsprong.
Toch kond DESZ deze voorsprong niet behouden en zag het Vitesse nog vlak voor rust terugkomen.
Een corner werd knap terug gekopt bij de 2e paal, waardoor van dichtbij met het hoofd de 2-3 werd aangetekend.

DESZ kwam tevreden uit de kleedkamer en wilde mede met wat frisse spelers (Dokter en Reiny) het goede spel van de eerste helft vasthouden. Daar waar meestal de tegenstander op eigen helft wordt opgevangen, durfde DESZ iets hoger pressie te zetten. Het was Demian die daarom doorliep op de laatste man van Vitesse die werd aangespeeld. Deze leverde kinderlijk eenvoudig de bal in, waardoor Dibbes door kon lopen op de keeper. Wederom werd er één op één niet gefaald en de marge was opnieuw 2 goals in het voordeel van DESZ.

DESZ rook dat er meer in zat en ging opzoek naar meer. Echter ontbrak het aan scherpte in de eindfase. Pas vlak voor het eind werd er nog eenmaal gescoord. Na een mooie aanval met vele combinaties kwam de bal uiteindelijk bij Jelrik terecht. Vanuit een moeilijke hoek besloot hij uit te halen met een mooie goal als gevolg. 2-5. Dit was tevens de eindstand.

Al met al een prima wedstrijd ter voorbereiding op de competitie.
Volgende week mogen we naar Emmen om het op te nemen tegen DZOH 3. Aftrap 14.30

Opstelling: Gijs, Kelvin, Mark, Jan, Bjorn, Bernd, Ajay, Hans, Demian, Dennis, Dion

(ingevallen: Jelrik, Reiny, Gerjan).