Dwingeloo A1 te sterk voor DESZ A1

Auteur: Niels de Boer.

Vrijdag 17 april | Vandaag, 14 maart, was het aan ons om de eerste punten tegen een niet-Meppelse club te behalen. Dwingeloo A1 – DESZ A1 stond op het programma. Het was een koude grijze dag maar we hadden er zin in en gezien de plaats waar zij stonden was er hoop op een overwinning.

Aangekomen op het sportpark van Dwingeloo bleek het een erg koude dag te worden, maar dat weerhield ons er niet van alles te geven. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen ging het niet heel goed. We moesten erg op gang komen en door een communicatiefout achterin viel de 1-0 dan ook vrij snel. Na de tegenvaller begonnen we iets meer te communiceren en ook meer ons spelletje op te pakken. We hielden goed stand en wisten zelfs nog een aantal kansen te creƫren. Met maar 1 wisselspeler op de bank was het een aardige tegenvaller dat Niels de Boer na een snoeiharde overtreding van het veld af moest. Gelukkig hielden we stand tot de rust en konden we even goed overleggen wat er nou moest veranderen, wilden we hier 3 punten weg halen.

Na de rust waren er wat verbeterpunten aan bod gekomen en gingen we vol goeie moed de tweede helft in. Heel lang ging het op en neer en kwamen er aan beide kanten goeie kansen, maar helaas werden deze niet afgewerkt. We begonnen beter te voetballen en kregen de overhand. Er begon weer enige moed op te bloeien. Net toen het een beetje liep en we eigenlijk op de goal zaten te wachten kwam Dwingeloo aan het einde van de tweede helft er goed overheen en scoorde. Dit was een enorme tegenslag en bij DESZ viel de moed in de schoenen. We verslapten heel erg en niet veel later werd dan ook de 3-0 gescoord. Gelukkig wisten we het tot deze stand te houden en floot de scheidsrechter bij 3-0 af.

Al met al was het een wedstrijd waarbij veel meer in had gezeten als de 1-1 was gevallen. We namen de overhand en waren aan het einde van de eerste en het begin van de tweede helft beter, maar konden dit helaas niet met een goal benutten.

Eindstand: 3-0