Drie punten voor Vr 1 voor het "parkeren van de bus" in Hasselt

Auteur: Hannah Hulst.

Maandag 18 december | Na het voorproefje van de 3e klasse tegen ASVD mag DESZ VR1 deze week laten zien wat zij waard zijn tegenover de dames van Olympia’28; de derby. Het is dan ook taak om de drie punten terug mee naar huis te nemen om zo de ‘winning streak’ te behouden.

Stipt om 12:30 uur klinkt het fluitsignaal. DESZ staat direct op scherp en heeft binnen een minuut de bal al in de goal van de tegenstander. Helaas afgekeurd door buitenspel. Enkele minuten later een gevaarlijke fout van de verdediging aan de kant van DESZ. Gelukkig kan daar een kans voor Olympia '28 worden voorkomen door onze showkeepster. DESZ herpakt zich en maakt mooie combinaties. In de tiende minuut resulteert dit dan ook in een grote kans voor Hannah die zij benut. 0-1. Mooi getik van de dames van DESZ resulteert in meerdere kansen, maar door het goede stappen van de dames van Olympia komen deze kansen eerder tot buitenspel dan tot een doelpunt.

Overbodige slordige fouten van de verdediging aan de kant van DESZ leiden tot gevaarlijke kansen voor Olympia, gelukkig weten zowel Demi als Miranda deze doelpunten te voorkomen. Twee minuten voor rust sluit DESZ af met een penalty, welke Anne Mieke met beleid inschiet. 0-2.

Met een scheids die de middencirkel nog niet heeft verlaten en een 0-2 voorsprong gaan we de kleedkamer in voor een kopje thee. Ondanks de fouten aan onze kant, toch een voorsprong van 0-2. Vanuit de trainers komt dan ook, net als de week ervoor tegen Dronten, het adagium: 'parkeren die bus!'.

DESZ begint de tweede helft sterk. Er wordt vanuit Olympia enkel gespeeld op lange ballen van de keeper die blijkbaar graag een assist wilde deze wedstrijd. DESZ neemt de regie over en bouwt vanuit balbezit goed op. Ballen over de flanken en goed getik op het middenveld levert een goed aantal kansen op voor DESZ. Carolien speelt zo via de hak van Jari de 0-3 binnen. Niet veel later komt er een goede pass van Lisanne bij de voorhoede terecht, waar Hannah gebruik van maakt. 0-4.

Wedstrijd definitief in het slot zou je zeggen. Maar niks blijkt minder waar. DESZ laat fouten zien die in de eerste helft ook aan bod kwamen. Olympia maakt gebruik van verschillende kansen en krijgen ook op hun beurt een penalty, welke wordt gemist. Eigen slordigheden in de opbouw helpen Olympia helemaal terug in de wedstrijd en ineens is de tussenstand weer spannend; 3-4. Om Olympia de hoop op één punt deze wedstrijd te ontnemen, wordt de bal in de laatste minuten nog eens in het net getikt door Jari.

Ondanks de mindere wedstrijd van het vrouwelijke vlaggenschip wordt de bus geparkeerd, zij het zonder handrem ;) DESZ neemt de drie punten in ieder geval mee naar Zwartsluis. Op naar komende dinsdag waar het duel tegen Vitesse VR2 in Koekange om 19:45 uur zal worden ingehaald.