Nieuws

Drie punten en tot tien tellen….

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 11

Maandag 21 maart | Met de tweede wedstrijd thuis tegen SVM Marknesse lijkt het of de strijd om het kampioenschap al is begonnen. Zowel SVM als DESZ wisten dat het een beladen wedstrijd zou worden, en hebben in de voorbereiding hier de nodige aandacht aan besteed. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en allebei willen winnen om zo mogelijk de koppositie te pakken. Voor DESZ is dat meestal alle hens aan dek, en punten scoren door strijd en inzet.

Met de C2 ervaringen tegen de gasten van twee jaar terug op het netvlies, moest ook nu de huid weer duur worden verkocht, dat is het B2 team van DESZ wel toevertrouwd. Alles geven en doorgaan.

De wedstrijd begon zoals verwacht. SVM drong aan en de defensie van DESZ werd op de proef gesteld. Dat is toch altijd weer even aftasten en je plek zoeken. De stabiele speler namen de rest al snel mee en samen konden ze de aanvallen van SVM grotendeels afslaan. Dat juist een schuiver richting Sem ontglipte en tussen zijn benen het doel in hobbelde, was wrang en zuur. Dat had DESZ absoluut niet verdient. Daarmee begon SVM, die nauwelijks tegendoelpunten had, wat overmoedig te spelen. Wellicht dachten ze bij voorbaat al dat het kat in bakkie was, maar dat is een aanname. DESZ was niet aangeslagen, integendeel, de boys gingen er vol in. Er kwamen kansen die zoals zo vaak niet werden afgemaakt. Met de opstelling was rekening gehouden met veel verdedigend werk op het middenveld en twee spitsen, een echte counterploeg. Met Hansie en Egbert moest dat mogelijkheden geven om tot scoren te komen, zeker omdat de achterhoede van SVM niet echt sterk over kwam.

Zoals voorspeld gebeurde. Egbert brak door en twee verdedigers van SVM hadden het nakijken. Met een fraaie afronding zette hij vlak voor rust de gelijkmaker op zijn naam en daarmee de stand op 1-1. Het was even stil bij SVM.

Gerjan gaf tijdens de rust aan nog niet geheel tevreden te zijn. Dat is begrijpelijk omdat het aantal onbenutte opgelegde kansen aan de DESZ kant hoger waren dan bij de gasten, iets wat je je niet kunt permitteren. Hier zat meer in dan een gelijkspel of verlies. De volle winst, daar moest voor gestreden worden. Na de peptalk pakte DESZ het wonderbaarlijk goed op en kreeg SVM het lastiger. Als snel wist DESZ de voorsprong te pakken door een schot van Jeroen. Spelers van SVM begonnen op elkaar te mokken en de gelederen begonnen scheurtjes te vertonen. DESZ profiteerde van het gemopper en kon met Egbert de stand snel erna op 3-1 brengen. SVM probeerde het nog wel , maar werd niet echt gevaarlijk. Mogelijkheden om te scoren waren er over en weer voor beide teams nog wel, maar de geest was bij SVM naarmate de tweede helft vorderde uit de fles. DESZ bleef strijden en storen en dat maakte de ploeg tot een sterk geheel, waarbij iedereen een uitstekende instelling heeft laten zin. Ook dan kun je punten halen zo blijkt weer eens. Ook Sem had hierin ruimschoots de gelegenheid zijn blunder goed te maken. Voor het hele team een groot dik compliment hoe deze wedstrijd is gespeeld. Chapeau!!

Smet op de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van een SVM speler die volledig mis trapte waarbij zijn enkel hoogstwaarschijnlijk dubbel klapte. Het slachtoffer moest met veel pijn het veld ruimen. Het past ons om hem beterschap te wensen en hopelijk een spoedig terugkeer op de velden. Dat het een harde pot voetbal was, bleek wel uit het aantal geblesseerde aan beide zijden.

Tot slot : een opstootje bij de kleedkamers van DESZ en SVM moest door ingrijpen gesust worden. Emoties horen erbij en kunnen oplopen. Oplopen mag nog steeds niet uitlopen tot dergelijk gedrag. We kunnen blijven discussiëren en wijzen wie nu eigenlijk begon of wat de toedracht is, uiteindelijk blijven er verliezers over.

Echte winnaars halen drie punten en tellen tot tien als het moet…..! Zullen we bij DESZ beginnen?

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams