Doorzettingsvermogen zorgt bij DESZ vrouwen 1 voor 3 punten

Auteur: Julia Dekker.

Woensdag 29 januari | Op woensdag 22 januari mocht het damesteam van DESZ naar IJsselmuiden om een wedstrijd in te halen tegen IJVV vrouwen 2.

DESZ VR1 begon meteen fanatiek te spelen. Maar de twee teams waren aan elkaar gewaagd en het ging aardig gelijk op. Beide teams waren veelvuldig in balbezit, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Tot de 35e minuut. Rechts op het middenveld kreeg Julia de bal. Ze speelde hem diep naar Esmee die de bal aannam en hem knap de korte hoek in schoot. 0-1!!

Ruststand 0-1

De tweede helft zakte DESZ wat in, waardoor het spel zich vooral op eigen helft afspeelde. Maar door de sterke verdediging kwam IJVV er niet door om een doelpunt te scoren. Toch werd het in de laatste minuten erg spannend. Van de scheidsrechter mochten we lang doorspelen, waardoor IJVV nog wat kansen creƫerde. Gelukkig stond daar onze doelvrouw Ilse die ons wist te redden van de 1-1. Een bal vloog hoog richting de kruising, maar ze wist hem met een knappe redding tegen te houden. Door een goede mentaliteit en doorzettingsvermogen kon DESZ VR 1 de drie punten mee naar Zwartsluis nemen.