Nieuws

Doorschuiven en doorstromen van (jeugd-)spelers binnen DESZ

Auteur: Het Bestuur.

Dinsdag 28 maart | In het bericht van het bestuur van 9 maart jl. staat aangegeven dat er binnen de vereniging vragen bestaan omtrent het beleid, of de te hanteren regels, met betrekking tot de doorstroming van jeugdleden naar seniorenelftallen.

Vanaf het huidige voetbalseizoen 2022/2023 is een nieuwe jeugdcommissie gestart met diverse werkzaamheden. Een van de werkzaamheden betreft het beschrijven van het "beleid" zoals dat de afgelopen jaren gangbaar was. Het zal niemand ontgaan zijn dat de diverse beleidsdocumenten, voor zowel de jeugd als senioren, inmiddels gedateerd zijn.

Ook werd het de jeugdcommissie duidelijk dat veel ongeschreven regels nooit schriftelijk zijn vastgelegd. Vandaar dat wij, als jeugdcommissie, een begin hebben gemaakt met het inventariseren van deze regels, ook wel beleid genoemd.

Dit proces is gaande en wij verwachten dat wij een redelijk compleet document voor het begin van het nieuwe voetbalseizoen gereed hebben. Zodra het document gereed is zal het ook breder gedeeld worden binnen de vereniging.

Een set van regels, of beleid, is natuurlijk onderhevig aan veranderingen. Veranderingen in tijd, maar ook veranderingen in de situatie. Vandaar dat het vastleggen van het huidige beleid niet wil zeggen dat het hiermee definitief is en niet aanpasbaar. Sommige situatie vragen nu eenmaal om maatwerk, of met andere woorden, de uitzondering bevestigt de regel.

Onderstaand document bevat een beknopte weergave van de regels zoals wij deze binnen DESZ al geruime tijd hanteren, maar die waarschijnlijk niet voor een ieder duidelijk of bekend zijn of waren.

Doordat ook de seniorencommissie het afgelopen jaar gestart is met een nieuwe bezetting hebben wij beide besloten dat het goed is om ook de communicatie tussen beide commissies, voor wat betreft het gebruikmaken van jeugdspelers bij seniorenelftallen duidelijk op te schrijven.

Het betreffende document is slechts een klein deel van een groter geheel en betreft de basisafspraken. In onderling overleg en in niet voorzienbare situaties kan het zijn dat (op onderdelen) hiervan wordt afgeweken.

De in het document beschreven spelregels zijn dit seizoen gehanteerd, worden in de rest van het seizoen gehanteerd en zijn, zoals door het bestuur in haar mededeling van 9 maart omschreven, een integraal onderdeel van de afspraak met de trainersstaf voor het komende seizoen.

Wij merken tot slot op, dat mochten er vragen zijn over dit document, of suggesties ter verbetering. De jeugdcommissie heeft op de volgende data inloopspreekuur: Woensdag 5 april en woensdag 19 april van 19:00 - 20:00 uur in de bestuurskamer.

Ook de seniorencommissie heeft een inloopspreekuur, wekelijks op dinsdagavond van 19:00 - 19:30 uur eveneens in de bestuurskamer.

Document Beleid Doorstroming/ Doorschuiven (Jeugd-)Spelers DESZ

Met vriendelijke groet,

Jeugdcommissie en Seniorencommissie DESZ

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams